Naslovnica NAJAVE DOM KULTURE – U PETAK kreativno-edukativna radionica “4 godišnja doba” i ...

DOM KULTURE – U PETAK kreativno-edukativna radionica “4 godišnja doba” i likovna izložba „Feelings“

1289
0
Podijeli objavu

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković u idući petak 12. siječnja krasi zaista bogat program. U prostorijama Doma kulture organizira kreativno-edukativna radionica “4 godišnja doba” u trajanju od 10 do 11 sati. Nakon kreativne radionice u 11 sati uslijedit će likovna izložba „Feelings“.
Obje aktivnosti odvijat će se pod stručnim vodstvom Mateje Rusak, mag. ed. i Ivane Stepan Kauzlarić, mag. ed.

DETALJNIJE:
Kreativno-edukativna radionica “4 godišnja doba”
Kreativno-edukativna radionica namijenjene su djeci starije vrtićke dobi koja će tehnikom karton tiska izrađivati kalenadar za 2018. godinu, učeći pri tome o likovnim tehnikama, godišnjim dobima, podjeli godine na mjesece i sl. Radionice su pažljivo osmišljene i atraktivne. Polaznici  se mogu na zanimljiv način uključiti i tako izraziti svoje sposobnosti. Razvija se i potiče timski rad, uspostavljanje dijaloga, aktivno slušanje i postavljanje pitanja, te razmjena iskustava.

Radovi će, prije odlaska u vrtić, biti izloženi na izložbi dviju umjetnica naziva „Feelings“ čijem će otvorenju prisustvovati i mali umjetnici te će tako i njihovi radovi dobiti na vidljivosti čime se potiče i kretivno izražavanje kod djece, uvažava i stimulira njihov rad.

Izložba “Feelings”
Osjećaj ili emocija naziv je za čovjekovu reakciju na neki događaj, povezuju ono što nam je važno sa svijetom ljudi, stvari i događaja. Emocije nadopunjuju nedostatke mišljenja i daju infrastrukturu za društveni život.
Projekt pod nazivom „Feelings“ izradile su varaždinske umjetnice Mateja Rusak i Ivana Stepan, povezavši svoje radove u koncept o osjećajima, emocijama. Ovaj projekt spaja umjetnice sličnih interesa i tehnika kroz pojam koji nas navodi na razmišljanje, povezivanje, otvaranje, razgovor, promišljanje o vlastitim osjećajima, emocijama u različitim aspektima i situacijama u životu.