Naslovnica GRAD “Arheologija je posveta životu” – Razgovor s dr. Marijom Mihaljević, ravnateljicom Gradskog...

“Arheologija je posveta životu” – Razgovor s dr. Marijom Mihaljević, ravnateljicom Gradskog muzeja /VIDEO/

2825
0
Podijeli objavu

“Uvijek moramo raditi iznad onog što se može, još više i jače” – riječi su Marije Mihaljević s obzirom na kadrovske i financijske kapacitete.

U trajanju ovogodišnje Noći muzeja razgovarali smo s dr. Marija Mihaljević, ravnateljicom Gradskog muzeja i voditeljicom arheološkog odjela, o spomenutom događaju, pripremama i ovogodišnjim sadržajima istoga.

Također smo se dotaknuli krucijalnih tema poput – Koji je značaj Gradskog muzeja i što ista ustanova znači za grad Novu Gradišku, koje zbirke se u njemu nalaze i o ostalim sadržajima koje tek čekaju javnost, te što je sve potrebno za njegovanje i očuvanje arheološke baštine i istraživanja da bi na kraju došlo do realizacije izložbe.

Treba napomenuti da Gradski muzej Nova Gradiška godišnje vrši čak pet istraživanja na području Nove Gradiške i okolice.
Pored navedenih tema osvrnuli smo se na pitanje što arheologija i rad muzeja znače za sadašnjost i budućnost, kako funkcionira i na koji način se financira Gradski muzej, koji su planovi u vezani za isčekivani stalni postav ove ustanove, koji su radovi i istraživanja u tijeku i apliciranjima na EU fondove kroz natječaje.
Između ostalog, uz pitanje kako se muzej financira, bilo je govora i o potporama lokalne uprave i samouprave, županije i općina.
Uz navedeno o čemu je još bilo riječi pogledajte u VIDEO PRILOGU: