Naslovnica LIFESTYLE NEKI NOVI-STARI WarCraft III ILI NE ?

NEKI NOVI-STARI WarCraft III ILI NE ?

1471
0
Podijeli objavu

I ovaj put, Danijel Perišić vam je pred vikend priredio jednu zanimljivu gaming temu. Uživajte 🙂

Nešto je trulo u svijetu Azerotha, jer ovih dana samo pomrčina i buka
vlada na relaciji igračiBlizzard, polugotov proizvod? Prazna obećanja?

Brzi moneygrabing od strane Blizzarda? Ovoga puta ću se posvetiti nedavnom izlasku nove/stare igre WarCraft III i zbog čega je tolika galama nastala oko iste!

Vratimo se u 2002. godinu kada je WarCraft III izašao, prodan u milion primjeraka u samo mjesec dana sa zaradom od 49,4 miliona dolara, te proglašena kao najbrža i treća najbolje prodavana igra u 2002 godini. Igra koja je podigla standard za ostali svijet RTS-a (real-time strategies) te uvela neke novine kao što su heroji gdje se vidi lagani utjecaj RPG-a (role playing game) koji će kasnije omogućiti nastanak novog žanra a time i nove igre pod nazivom DOTA (Defense of the Ancients).

WarCraft III gameplay
DOtA gameplay

Vratimo se u 2020. godinu, točnije 28. siječnja kada je izašao remake WarCrafta III pod nazivom Warcraft III Reforged, svi u iščekivanju stare slave igre u novome ruhu naišli su na veliko razočarenje….

Blizzard je 2018 na BlizzConu obećao da će u novoj igri tj. reforged-u napraviti sljedeće:

  • U potpunosti redizajniranje karaktera i animacija
  • Redizarniranje mapa i kampanja
  • Poboljšano korisničko sučelje i world editor
  • Rezolucija u 4K

No realnost je sasvim drugačija, igra je izašla sa redizajniranim jedinicama i poneke redizajnirane mape ali i to je širok pojam, novi world editor koji u 4K stvara probleme, problemi kod visokih rezolucija gdje kada gledate vlastitu vojsku u pokretu izgledaju kao stop motion animacija, a mape „redizajnirane“ jednako sliče kao i original iz 2002 godine!

„Pogled na video iz najave sa BlizzCona 2018 i gotove igre 2020 godine“

I nije samo to već i neke druge stvari su više sličnije originalu nego redizajnu, ipak neke lokacije su doživjele znakovite promjene kao što su Dalaran i Starthholme te neke sitnice kao što su gold mine-ovi i kampovi.

Sve u svemu vizija BlizzCona iz 2018. je lagano napuštena, no ona i dalje stoji na službenoj starnici što je u principu lažno oglašavanje koje se koristi kao after game relase!

Kao što su igrači primijetili na Warcraft 3 subredditu, originalna igra – koja dijeli klijent s Reforgedom kako bi igračima omogućila da se natječu jedni protiv drugih u obje verzije – iznenada je izgubila značajke koje postoje gotovo 20 godina. Oni uključuju klanove, automatizirane turnire, LAN i offline igranje, rangiranu igru ljestvicom i još mnogo toga. Mnogi igrači također kažu da prilagođene kampanje više ne rade, a Blizzard je rekao kako se na tome radi. Drugi su igrači istakli da postoji zaobilazno rješenje – možete pokrenuti prilagođene kampanje putem uređivača – ali za prosječnog igrača to je presudna značajka koja je jednostavno nestala iz igre koju već imaju.

„EULA što?“

Još jedna od kontroverzi nove igre je ta, da kada radite bilo što u world editoru ili nekakav mod za WarCraft III Reforged, svo vlasništvo vaše kreacije pripada Blizzardu, razlog je proizašlo iz prvog moda koji na starom WarCraft-u iznjedrio mod DOtA-u koji će kasnije prerasti u više milijunski žanar te omogućiti put igrama kao što su League of Legends, DOtA II te mnoge druge MOBA (multiplayer online battle arena) igre.

Sve u svemu fanovi su s pravom ogorčeni, po ocjeni na Metacriticu igrači su jasno dali do znanja da su odličnu igru osakatili, no bezobzira na sve mane dobro je zaigrati stari klasik i tko zna možda ipak Blizzard posluša fanove i popravi igru te joj vrati onu staru slavu i značenje branda Blizzard, koji izbacuje igre jednom u desetljeću ali za pamćenje, a igrače ostavlja bez daha!

I za kraj ako se želite prisjetit starog WarCrafta zabavu potražite na sljedećim linkovima:

WarCraft 2

https://www.gog.com/game/warcraft_bundle

Warcraft III Regin of Chaos

https://www.amazon.com/WarCraft-III-Reign-Chaos-PC-Mac/dp/B00005V9Q1

Alternativne igre :

  • StarCraft (PC)
  • Armies of Exigo (PC)
  • Warlords battlecry 2 i 3 (PC)
  • The Lord of the Rings: The War of the Ring (PC)
  • Spellforce 2 i 3 (PC)
  • War Wind (PC)
  • Battle Realms (PC)

I za kraj jedan wallpaper wracrafta u 4K rezoluciji ^_^ za vaš desktop. KLIKNITE NA SLIKU: