Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

1031
0
Podijeli objavu

Tijekom ponedjeljka iz samoizolacije će izaći prva osoba obzirom na istek potrebnog vremena za samoizolaciju od 14 dana. Tijekom subote obavljene su pripremne aktivnosti za aktiviranje Studentskog doma u Slavonskom Brodu kao potencijalnog karantenskog objekta te će u ponedjeljak od nacionalnog Stožera CZ biti zatraženo njegovo uvrštenje na popis karantenskih objekata, a isti će se mobilizirati sukladno potrebama (za sada još nema potrebe).

Tijekom vikenda vršena je kontrola rada i radnog vremena poslovnih subjekata od strane lokalnih stožera CZ te nije bilo dojava/prijava kršenja.

Također, policijski su službenici na punktovima vršili kontrolu propusnica sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH gdje su uočena i određena kršenja kretanja od strane građana. U koordinaciji s PU Brodsko-posavskom te će se situacije u narednom razdoblju nastojati optimalnije riješiti. Od svih lokalnih stožera CZ zatraženo je da i tijekom vikenda budu dostupni za izdavanje propusnica što je i učinjeno.

Zaključno, tijekom vikenda je situacija na području Brodsko-posavske županije mirna, većih problema u postojećoj situaciji i ograničenjima nije bilo, a uočeni se problemi međusobnom koordinacijom unutar sustava CZ nastoje rješavati brzo i optimalno.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane Brodsko-posavske županije da prate sve komunikacijske kanale i izvore informiranja Stožera CZ RH, županijskog i lokalnih stožera CZ te službene web stranice Brodsko-posavske županije te svojih gradova i općina na kojima mogu pronaći sve bitne, točne i relevantne informacije i upute, da se pridržavaju preporuka i uputa struke o mjerama samozaštite, socijalnog distanciranja i ograničenog kretanja i na taj način doprinesu zaštiti sebe, svoje obitelji i šire zajednice od širenja novog koronavirusa COVID-19.

Izvor. bpz.hr