Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti CZ BPŽ – ZA SADA JE 7 OSOBA NA LIJEČENJU, A JEDNA...

CZ BPŽ – ZA SADA JE 7 OSOBA NA LIJEČENJU, A JEDNA JE PREMINULA

872
0
Podijeli objavu

Nalazi briseva svih testiranih osoba na COVID-19 pristigli tijekom jutra bili su negativni.

U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno 8 pozitivnih slučajeva od čega je jedna osoba ranije preminula tako da se u izdvojenim jedinicama brodske Opće bolnice nalazi 7 pozitivnih osoba na liječenju.

Glavna aktivnost tijekom današnjeg dana usmjerena je na preuzimanje i distribuciju zaštitne opreme za zdravstvene i socijalne ustanove i ostale dionike u sustavu civilne zaštite.

U karantenskom objektu do sada je smješteno u samoizolaciju 12 osoba od čega su 2 osobe napustile karantenski objekt po isteku 14 dana samoizolacije.

Trenutno se u karantenskom objektu nalazi 10 osoba od čega je njih 6 došlo iz Njemačke, a po 1 iz Francuske, Češke, Austrije i Španjolske.

Načelnik Stožera CZ Brodsko-posavske županije izvijestio je Lovački i Športsko ribolovni savez Brodsko-posavske županije o zabrani lova i sportskog ribolova u rekreativne i sportske svrhe te zatražio provedbu i poštovanje zabrane u suradnji sa lovačkim i ribolovnim udrugama.

Današnjim tumačenjem Nacionalnog Stožera CZ omogućuje se rad pekarnicama od 06 – 17 sati čime se one jednim dijelom izuzimaju iz Odluke o radnom vremenu. Čim Odluka nacionalnog Stožera CZ stigne županijskim stožerima, ići će u primjenu.

NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.