Naslovnica GRAD HUMANOST NA DJELU – BROJNE DONACIJE NOVOGRADIŠKOJ OPĆOJ BOLNICI /VIDEO/

HUMANOST NA DJELU – BROJNE DONACIJE NOVOGRADIŠKOJ OPĆOJ BOLNICI /VIDEO/

1114
0
Podijeli objavu

Humanost i altruizam najćešće se pokazuju u kriznim trenutcima poput ovih uzrokovanih epidemijom korona virusa. Da su građani Hrvatske najjači i naujedinjeniji upravo u teškim vremenima dokaz su i donacije Općoj bolnici Nova Gradiška.

Novogradiški Rotary klub donirao je bolnici čak 100 FFP zaštitnih maski koje je ravnatelju dr. Josipu Kolodzieju uručila predsjednica novogradiških Rotarijanaca dr. Dubravka Klobučar, koja je također i voditeljica odjela za pedijatriju Opće bolnice Nova Gradiška.

  • VIŠE U VIDEO PRILOGU:

“Svi Rotary klubovi u našem Distriktu odlučili su se za zajedničku kupovinu FFP2 zaštitnih maski za naše hrvatske bolnice. Naš Klub je donio odluku da će se također uključiti i zapravo je ta inicijativa potekla 23. ožujka ove godine i u svega desetak dana od kako smo dogovorili i prikupili novčana sredstva maske su jučer stigle. To je 100 komada ovih FFP2 . I ostali Klubovi u našem Distriktu sudjeluju u ovoj akciji nabavke maski za medicinsko osoblje.

Naša članica Marijana Soldatović je donirala novogradiškoj bolnici 100 pamučnih maski što je jako važno za COVID Odjel i COVID ambulantu. Zatim naš Klub je donirao značajna financijska sredstva Rotary klubu Josip Juraj Strossmayer iz Osijeka koji je nositelj projekta nabavke monitora vitalnih funkcija i respiratora za KBC Osijek. Tu smo i mi sudjelovali kao klub, ali i osobnim donacijama. Također sam jučer dobila od Matka Grgurevića iz tvrtke „Hladni val” i velikom zaslugom direktora Industrijskog parka Adama Đanića vizire za novogradišku bolnicu i tijekom narednog perioda dobivat ćemo još na desetke tih vizira koji će poslužiti našoj bolnici, odnosno medicinskom osoblju u radu s pacijentima.
Zahvaljujem i vama novinarima, koji sve ovo pratite, podržavate i izvještavate i željela bih da i drugi, potaknuti ovim našim primjerom, povedu se i svatko učini jedan svoj doprinos našoj lokalnoj zajednici u pomoći našim ljudima, našoj djeci da svi zajedno što prije izađemo iz ove pandemije”. – istaknula je dr. Dubravka Klobučar, predsjednica Rotary kluba Nova Gradiška i voditeljica Odjela za pedijatriju u novogradiškoj bolnici.

Dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, također se zahvaljuje svima ostalima koji su donirali bolnici zaštitnu opremu, uložili novčana sredstva za nove uređaje i koji pomažu na razne druge načine.

“Stigla je velika količina zaštitne opreme i sada smo opskrbljeni za budući period. Koliko sam informiran i stomatolozi su jučer dobili donaciju zaštitne opreme, a ukoliko bude potrebe spremni smo im i mi pomoći koliko treba da premoste ovaj period.

Želio bih se zahvaliti i Zoranu Vlainiću iz Starog Petrovog Sela koji živi u Vodicama, a koji nam je donirao 40 originalnih medicinskih vizira koje smo rasporedili po našim odjelima i službama.

Moram reći da su Općine Staro Petrovo Selo i Okučani donirali po 50 tisuća kuna i kupljen je novi ergometar za Odjel interne medicine. Naime, postojeći aparat se pokvario i sada je to realizirano.

Moram reći da je Ministarstvo zdravstva također odlično reagiralo. Jučer sam dobio suglasnost da su nam odobrena sredstva u iznosu od 850.000,00 kuna za kupovinu novog mobilnog rendgen aparata kojeg ćemo koristiti u našem Respiracijskom centru i COVID ambulanti, odnosno izolaciji. Evo baš danas pokrećemo nabavu i nadam se da će vrlo brzo stići i taj vrlo vrijedan aparat.

Zahvaljujem svima koji su pomogli, pomažu i svima koji će to učiniti”. – istaknuo je dr. Josip Kolodziej.

Dr. Kolodziej za Uskršnje blagdane također poručuje građanima slijedeće:

Svi oni koji planiraju doći izvana za Uskrs da ne dolaze. Tko god dođe dobit će mjeru 14 dnevne samoizolacije tako da dolazak nema nikakve svrhe jer neće biti sa svojima na Uskrs. Izdržimo ove blagdane, a kroz dva-tri tjedna kada se nadamo smirenju situacije, živjet ćemo normalnije. Nije razumno sada dovoditi u rizik i sebe i sve oko sebe, osobito jer je povoljna epidemiološka situacija i sretni smo što smo uspjeli epidemiološkim mjerama sve ovo staviti pod kontrolu – ističe dr. Josip Kolodziej.