Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti CZ BPŽ – I PETI DAN BEZ NOVOOBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

CZ BPŽ – I PETI DAN BEZ NOVOOBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

961
0
Podijeli objavu

Peti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba na novi koronavirus COVID-19.  Svi pristigli nalazi tijekom posljednja 24 sata bili su NEGATIVNI. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva od čega je 17 aktivnih te po 1 izliječena osoba i 1 preminula osoba. U karanteni je do sada u samoizolaciju bilo ukupno smješteno 25 osoba od čega je 12 osoba napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije te se trenutno u karanteni nalazi 13 osoba. Jučer je po prvi puta obavljen prijevoz osobe u karantenski objekt sa za to posebno prilagođenim vozilom HGSS-a.

Od stupanja na snagu „Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj” (23. ožujka 2020. godine), stožeri civilne zaštite općina i gradova s područja Brodsko-posavske županije izdali su sveukupno 25.996 propusnica, od čega je trenutno važećih 5.301. U istom je razdoblju odbijeno 1.414 zahtjeva za izdavanje propusnica.

Županijski Stožer civilne zaštite i nadalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju.

Svim stanovnicima, u povodu obilježavanja,  Stožer CZ BPŽ čestita 15. travnja – Dan Brodsko-posavske županije.

Izvor: Bpz.hr