Naslovnica GRAD SAZVANA 21. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA – Potpore poduzetnicima i plaćanje Dječjeg vrtića...

SAZVANA 21. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA – Potpore poduzetnicima i plaćanje Dječjeg vrtića na dnevnom redu

911
0
Podijeli objavu

Dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća Nova Gradiška, sazvala je za UTORAK, 28. travnja u 10 sati, sjednicu Gradskog vijeća. Kako kaže, sjednica će se održati uz mjere predostrožnosti i zaštite od širenja pandemije koronavirusa.

Tematski, dnevi red sjednice obilježit će situacija uzrokovana epidemijom virusa COVID -19 i mjere smanjena gospodarske aktivnosti na području grada Nova Gradiška. Na poslovniku će se naći prijedlozi odluka za pomoć gospodarstvenicima u kako bi lakše prebrodili novonastale teškoće u poslovanju.

Jedan od prijedloga bit će oslobađanje plaćanja komunalne naknade pravnim osobama i obrtnicima čije je poslovanje zabranjeno mjerama nadležnog tijela za razdoblje od 19. ožujka do ponovnog omogućavanja poslovanja, plaćanja poreza na korištenje javnih površina, poreza na potrošnju, i spomeničke rente. Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o visini paušalnog poreza po krevetu u smještajnim jedinicama na području grada Nova Gradiška.

Također, jedna od odluka koju bi trebali usvojiti gradski vijećnici je i smanjenje cijene i oslobađanja roditelja/skrbnika od plaćanja usluga Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o izradi VII. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Nova Gradiška, izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Nova Gradiška i izradi i dopuni Urbanističkog plana uređenja Panonski zeleni industrijski park Nova Gradiška.