Naslovnica POLITIKA HSS DAVOR VLAOVIĆ – Ovrhe se ne smiju provoditi nad blokiranima, niti nad...

DAVOR VLAOVIĆ – Ovrhe se ne smiju provoditi nad blokiranima, niti nad poljoprivrednicima

1000
0
Podijeli objavu

Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović je jučer u Saboru tijekom rasprave o ovrhama rekao kako je HSS od početka krize upozoravao da ne smije biti ovrha niti deložacija.

”S tim se nije smjelo čekati do sada. I podaci od 25 tisuća novonezaposlenih govore da mjere za pomoć gospodarstvu nisu donesene na vrijeme i vjerojatno će mnogi od njih biti blokirani.

Nije riješen status niti stalnih sezonskih radnika koji su čekali posao na moru, a najveći dio njih je iz Slavonije, Baranje i Srijema. I među njima će biti blokiranih”, rekao je Vlaović.

“Isto tako, tražimo i zakon o moratoriju na kredite jer je i mnogim građanima i OPG-ovima teško postići dogovor s bankama, a i to je skuplja varijanta za građane nego kad postoji zakonsko rješenje.

Vlada mora naći rješenje i za blokirane iz redova OPG-ova, ali i općenito rješenje za nastavak poljoprivredne proizvodnje. Tražili smo da izravna plaćanja budu isplaćena do 15. travnja – NISU isplaćena. Tražili smo i da se osnuje poseban fond za financiranje poljoprivredne proizvodnje i dalje ustrajemo u tome. Ovrhe se ne mogu provoditi, a zatezne kamate ne mogu i ne smiju teći, naglasio je.

“Podržali smo i Hrvatski seljački savez da se OPG-ovima za proizvodnu godinu 2020., a na osnovu zahtjeva iz 2019., isplatiti 50 % iznosa potpore jer su pretrpjeli goleme štete. U protivnom ćemo imati problem u proizvodnji hrane.

Ako je Nacionalni stožer znao propisati mjere, onda Vlada ne može ostati gluha na probleme poljoprivrednika”, zaključio je Vlaović.