Naslovnica GRAD Domovinski rat VRO “BLJESAK” – PREDSTAVNICI GRADSKE VLASTI ODALI POČAST /VIDEO/

VRO “BLJESAK” – PREDSTAVNICI GRADSKE VLASTI ODALI POČAST /VIDEO/

1134
0
Podijeli objavu

Predstavnici gradske vlasti na čelu s predsjednicom Gradskog vijeća dr. Ljepšom Rakas – Vujčić i zamjenicima gradonačelnika Ivanom Trupinom i Borislavom Vidošićem, odali su danas, povodom VRO “Bljesak”, počast poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu položivši vijence i zapalivši svijeće ispred spomenika i biste.

Odavanju pijeteta je također nazočio i koordinator braniteljskih udruga Vlatko Greiner, vijećnik Gradskog vijeća, te Marijan Radić član istoga.

  • VIDEO IZJAVE dr. Ljepše Rakas – Vujčić i Borislava Vidošića:

Gradska delegacija se poslije uputila prema spomen obilježju “Kristalne kockice vedrine” u Okučanima gdje su se također na skroman način naklonili žrtvama Vojno redarstvene akcije “Bljesak”, povijesne bitke kojom se zapadna Slavonija oslobodila okupacije agresora.

VRO “Bljesak” za grad Novu Gradišku ima poseban značaj iz razloga što je grad bio na prvoj crti bojišnice te se u njemu pripremala obrana i išlo u oslobodilačke operacije okupiranih područja Domovine.

Novogradiščanima će Bljesak ostati u sjećanju jer su svakodnevno bili meta dalekometnog neprijateljskog topništva, a Nova Gradiška je bila i zapovjedno mjesto u VRO „Bljesak“. Novogradiška 121. brigada HV-e branila je Novu Gradišku i išla u oslobodilačke operacije, a 121. pukovnija sudjelovala je u Bljesku i oslobađanju okupiranog dijela zapadne Slavonije.

Stoga, Nova Gradiška svake godine posebno obilježava spomen na VRO “Bljesak” i raznim manifestacijama poput Festivala čobanca i domoljubnog koncerta “U čast Bljesku” kojih ove godine, nažalost, neće biti zbog mjera protiv epidemije korona virusa.