Naslovnica EU STANOVNICI ULICE IVANA DOMCA NAPOKON DOČEKALI ASFALT

STANOVNICI ULICE IVANA DOMCA NAPOKON DOČEKALI ASFALT

1086
0
Podijeli objavu

Stanovnici Ulice Ivana Domca napokon su, poslije godina zahtjeva i molbi, dobili asfalt.

Trenutno je realizirano asfaltiranje trase od 750 metara, a u tijeku su radovi na izgradnji pješačke staze i odvodnje površinskih voda.

Radi se o investiciji od 2,5 milijuna kuna, a za radove je angažirana požeška tvrtka “Niskogradnja Juričak” d.o.o.

Grad je prošle godine kupio kuću u Ulici baruna Trenka koja je bila na samoj međi ulaza u Ulicu Ivana Domca stoga je i to jedan od razloga zašto radovi nisu krenuli ranije.

Stanovnici Domčeve ulice napokon su se riješili prašnjave ceste, a zadovoljni će biti i ostali stanovnici Mjesnog odbora Jug jer uskoro kreće i nastavak radova rekonstrukcije Ulice baruna Trenka.

Gradski vijećnik Igor Babić je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća pitao gradonačelnika Vinka Grgića što je s nastavkom radova u Ulici baruna Trenka.

Gradonačelnik je kazao da je za Ulicu Ivana Domca moguć povrat dijela novca za što se kod Ministarstva regionalnog razvoja i graditeljstva zalaže saborski zastupnik Veljko Kajtazi (predstavnik romske manjine u Hrvatskoj), te najavio nastavak radova na modernizaciji ulica u Maloj i Ulici baruna Trenka.

  • U Trenkovoj ulici i Maloj radovi su privremeno stali zato što je vrijednost radova u Trenkovoj ulici oko 10 milijuna kuna. To je novac koji nemamo u ovom trenutku. Rekli smo da ćemo postupno u etapama svake godine po milijun-dva ulagati u te ulice i očekivati druge izvore financiranja. U Ministarstvu regionalnog razvoj nam je kroz Fond reintegracije malih gradova prošao taj projekt koji će biti sufinanciran sa 85 posto. Da smo sami ulagali u Trenkovu ulicu morali bi izdvojiti 20 milijuna kuna. Ovako, kada dobijemo ugovore moramo osigurati tek 15 posto, što je oko 3 milijuna kuna.
    Ja bih htio da to bude već danas, ali to nije do nas već do Ministarstva regionalnog razvoja. Državna tajnica je rekla da projekt ide i da se čeka novi EU proračun. Mala i Trenkova su prve dvije investicije koje će ići, pa će konačno svi Malčani i stanovnicu Trenkove ulice biti zadovoljni.
    – odgovorio je gradonačelnik Vinko Grgić.