Naslovnica GRAD Gospodarstvo UMJESTO SATA, ATRAKTIVNA FONTANA UNUTAR KRUŽNOG TOKA U CENTRU GRADA

UMJESTO SATA, ATRAKTIVNA FONTANA UNUTAR KRUŽNOG TOKA U CENTRU GRADA

1281
0
Podijeli objavu

Kružni tok u centru grada krasit će još jedna fontana. Nova Gradiška već ima jednu fontanu pored crkve BZBDM, no ova će biti još posebnija i atraktivnija, te će imati oblik maslačka popraćen raznim svjetlosnim efektima u vrijeme raznih prigoda.

Nova fontana će dodatno upotpuniti novu vizuru središta Nove Gradiške i uklopit će se s rekonstruiranim Trgom kralja Tomislava, Gradskim parkom i budućem izgledu zapadne strane istoga duž koje će se posaditi cvijeće, pročeljem upravne zgrade i budućim izgledom stare Name čija je obnova, kako smo pisali, započela.

No, na upit mnogih građana koja će biti sudbina gradskog sata, moramo istaći da je ideja Borislava Vidošića, zamjenika gradonačelnika za društvene djelatnosti, bila da upravo isti bude postavljen u središte navedenog kružnog toka. No, zbog prometnih pravila i regulative gradske vlasti se nisu odlučile za taj korak jer bi po tome sat odvraćao pozornost vozačima. – riječi su zamjenika gradonačelnika.

Stoga se postavlja pitanje. Što više odvraća pozornost? Sat ili atraktivna fontana s svjetlosnim efektima.

U svakom slučaju, ne sumnjamo da će fontana uvelike dodatno oplemeniti središte grada.

No, kako doznajemo u gradu i čitamo komentare na facebooku, građanima i dalje fali stari sat i nestrpljivo isčekuju kada će biti vraćen u funkciju.

Trenutno radove izvodi tvrtka “DOLN NEKRETNINE”, a iste će poslije prve faze preuzeti poduzeće iz Zagreba.