Naslovnica CRNA KRONIKA BURAN VIKEND ZA POLICIJU – ALKOHOL, PROMETNE NESREĆE I PREKRŠAJI

BURAN VIKEND ZA POLICIJU – ALKOHOL, PROMETNE NESREĆE I PREKRŠAJI

857
0
Podijeli objavu
  • SKRIVIO PROMETNU NESREĆU S 2.62 PROMILA ALKHOLA U ORGANIZMU

U petak (22. svibnja), oko 17.30 sati, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Policajci su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da se 47-godišnjak kretao osobnim automobilom slavonskobrodskih registarskih oznaka kolnikom ulice Dr. Andrije Štampara od juga u smjeru sjevera.

Dolaskom do raskrižja s ulicama Kraljice Jelene i Vladimira Nazora, 47-godišnji vozač je izgubio nadzor nad vozilom te je oštetio betonski rubnik.

Policijski službenici su alko-testom kod 47-godišnjeg hrvatskog državljanina očitali koncentraciju alkohola u organizmu od 2.72 promila, nakon čega je doveden u Policijsku postaju i zadržan do otriježnjenja.

Policijski službenici protiv počinitelja prekršaja podnose odgovarajuće prekršajne prijave nadležnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

  • ALKOHOLIZIRANI VOZAČI – OPASNOST U PROMETU

Policijski službenici Postaje prometne policije, u subotu (23. svibnja) oko 23 sata, prilikom nadzora prometa zaustavili su teretni automobil požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak.

Zbog izražene sumnje u vožnju pod utjecajem opijata, vozaču je ponuđeno alkotestiranje i testiranje na droge, što je odbio, a nakon čega je isključen iz prometa.

Nadalje je 28-godišnji vozač vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, nakon čega je uhićen i doveden u policijsku postaju.

Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  • OMALOVAŽAVAO POLICIJSKE SLUŽBENIKE POD UTJECAJEM ALKOHOLA

U nedjelju (24. svibnja), u noćnim satima, u Okučanima, ispred ugostiteljskog objekta, 26-godišnjak je remetio javni red i mir vikom i galamom.

Na mjesto prekršaja su pristupili policijski službenici, koje je po dolasku pogrdnim riječima vrijeđao i omalovažavao 26-godišnjak. Policajci su alkotestom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu počinitelja od 1,86 promila.

Policijski službenici zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

  • U PROMETNOJ NESREĆI NA A3 TEŠKO OZLIJEĐEN 73-GODIŠNJAK

Na autocesti kod Dragalića, jučer (24. svibnja) oko 13 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da se 73-godišnji hrvatski državljanin kretao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka od istoka u smjeru zapada. Ispred njega u istom smjeru kretao se teretni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak. 73-godišnji vozač nije držao potreban razmak i u jednom trenutku je prednjim dijelom osobnog automobila udario u stražnji dio teretnog automobila, nakon čega je vozilom sletio na travnatu površinu,a potom udario u metalnu ogradu.

U ovoj prometnoj nesreći 73-godišnjak je zadobio teške, a 21-godišnjak je lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć im je pružena u bolnici u Novoj Gradišci, gdje je 73-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju.

Policijski službenici protiv 73-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  • POLICIJSKI NADZORI U PODRUČJU PROMETA

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 18. do 24. svibnja, policijski službenici su u području prometa, utvrdili 465 prometnih prekršaja. Od toga je 180 prekršaja nepropisne brzine, 88 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 23 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 8 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (upravljanje vozilom bez položenog ispita, vožnja pod zabranom, tehnička neispravnost i sl.).

Najveća nepropisna brzina izvan naseljenog mjesta utvrđena je dana 19. svibnja, u 18.26 sati, na autocesti A3, kojom prilikom je 54-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom švicarskih registarskih oznaka, krećući se nepropisnom brzinom od 232 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,72 promila, očitana je u Slavonskom Brodu, 22. svibnja, oko 19 sati, u organizmu 47-godišnjeg vozača.

U proteklom tjednu na području policijske uprave brodsko-posavske dogodile su se ukupno 23 prometne nesreće (2 s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom) u kojima je jedna osoba teže, dok su 2 osobe lakše ozlijeđene.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni te da se maksimalno pridržavaju prometnih propisa. Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima u prometu s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje, tzv „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, mobitel, pojas).