Naslovnica CRNA KRONIKA NOVOGRADIŠČANIN NEDOZVOLJENO POSJEDOVAO ORUŽJE

NOVOGRADIŠČANIN NEDOZVOLJENO POSJEDOVAO ORUŽJE

860
0
Podijeli objavu

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u četvrtak (21. svibnja) u Novoj Gradišci oduzeli su od 60-godišnjeg hrvatskog državljanina dva pištolja i više desetaka raznog streljiva.

Temeljem naredbe nadležnog suda, policijski službenici su pretražili dom i prostorije koje koristi 60-godišnjak, kojom prilikom su pronašli i oduzeli slijedeće oružje: karabin kalibra 7,9 mm, zračnu pušku s optikom i više komada raznog streljiva.

Policijski službenici protiv 60-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Akcija “Manje oružja – manje tragedija” i dalje je aktualna i pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva, bez straha da će policija protiv njih podnijeti prekršajnu ili kaznenu prijavu. Potrebno je nakon odluke o dragovoljnoj predaji, pozvati policiju na broj 192 i policijski službenici će doći i na siguran način preuzeti ubojita sredstva.