Naslovnica CRNA KRONIKA PROŠLI TJEDAN BURAN ZA POLICIJU – ČAK 358 PROMETNIH PREKRŠAJA

PROŠLI TJEDAN BURAN ZA POLICIJU – ČAK 358 PROMETNIH PREKRŠAJA

894
0
Podijeli objavu

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 10. do 16. kolovoza, dogodilo se 18 prometnih nesreća (6 s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom) u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, a 9 osoba je lakše ozlijeđene.

I prošli tjedan, kao i prethodnih, policijski službenici su provodili kontinuirane nadzore prometa. U prošlotjednim pojačanim nadzorima, evidentirano je 358 prometnih prekršaja, od kojih je 142 prekršaja nepropisnih brzina, 67 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji (6 pretjecanje i obilaženje, 3 bez položenog vozačkog ispita i dr.). 

Jedan vozač jurio autocestom brzinom od 243 km/h, drugi kroz naselje 116 km/h, a treći upravljao s 1,95 promila alkohola u organizmu

Najveća nepropisna brzina od 243 km/h, utvrđena je dana 15. kolovoza, u 14,48 sati, na autocesti A3, kod Starog Petrovog Sela, kojom prilikom je osobnim automobilom nizozemskih registracijskih oznaka  upravljao 19-godišnjak.

Nepropisnom brzinom od 116 km/h, kroz naselje (u Slavonskom Brodu), dana 13. kolovoza, u 22,30 sati, kretao se 38-godišnjak upravljajući osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka. Najveća koncentracija alkohola od 1,95 promila, očitana je u organizmu 36-godišnjakinje, koja je upravljala osobnim automobilom, u Slobodnici (11. kolovoza, oko 23 sata).

Pojačani nadzori i dalje u kontinuitetu

Pojačani policijski nadzori u prometu se u kontinuitetu nastavljaju s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje i kažnjavanje recidivista, odnosno onih koji učestalo krše prometne propise.

Policija apelira na sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje prometnih propisa.