Naslovnica CRNA KRONIKA TEŠKI DANI ZA POLICAJCE – POKUŠAJ UBOJSTVA I BROJNI PROMETNI PREKRŠAJI OBILJEŽILI...

TEŠKI DANI ZA POLICAJCE – POKUŠAJ UBOJSTVA I BROJNI PROMETNI PREKRŠAJI OBILJEŽILI PROTEKLE DANE

861
0
Podijeli objavu

POKUŠAJ UBOJSTVA

U četvrtak (10. rujna) oko 17 sati, policija je zaprimila dojavu da je u Slavonskom Brodu, na križanju Graničarske ulice i Sjeverne vezne ceste, zbog prometnih nesuglasica, došlo do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna dvije osobe u kojem je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je, oko 16.40 sati, 55-godišnjak neutvrđenim predmetom, oštećenom 43-godišnjaku nanio nekoliko ubodnih rana. 43-godišnjak je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu i nalazi se izvan životne opasnosti. Policijski službenici su uhitili 55-godišnjaka, kojeg su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom Županijskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

U NADZORIMA PROMETA SANKCIONIRANI BROJNI PREKRŠITELJI

U pojačanim policijskim nadzorima tijekom vikenda (od 11. do 13. rujna), policijski službenici su na području Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirali 150 prometnih prekršaja.

Od toga je 82 prekršaja nepropisnih brzina, 19 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitelom tijekom vožnje, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

I prošlotjedni policijski nadzori u prometu (od 7. do 13. rujna), rezultirali su sankcioniranjem brojnih prekršitelja. Utvrđeno je 474 prometnih prekršaja.

Najbrojniji su prekršaji (247) nepropisnih brzina, te prekršaji (93) nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Utvrđeni su i prekršaji nepropisnog korištenja mobitela (22) tijekom vožnje, te prekršaji upravljanja vozilom (13) pod utjecajem alkohola. Sankcionirani su i prekršitelji za druge prekršaje (pretjecanje i obilaženje 13, istek važenja prometne dozvole 4, nepoštivanje prednosti prolaza 2 i dr.).

Najveća brzina od 234 km/h, utvrđena je na autocesti A3 (dana 13. rujna, u 17 sati), kojom prilikom je osobnim automobilom (njemačkih registracijskih oznaka) upravljao 45-godišnjak. Nepropisnom brzinom od 117 km/h, kroz naselje (Slavonski Brod, P. Svačića), dana 9. rujna, u 20.35 sati, kretao se 19-godišnjak upravljajući osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola od 2,27 promila, alkotestom je očitana u organizmu 65-godišnjeg vozača bicikla, u Slavonskom Brodu (8. rujna, u 20.50 sati).

UHVAĆEN RECIDIVIST – PONAVLJAČ PROMETNIH PREKRŠAJA

Dana 10. rujna, u 19.05 sati, prilikom kontrole prometa u Prvči, policijski službenici policijske postaje Nova Gradiška, zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao alkoholizirani 54-godišnjak. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,05 promila, te je zadržan u policiji na otriježnjenju.

Policijski službenici su 54-godišnjaka potom uz optužni prijedlog priveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je u žurnom prekršajnom postupku, dana 11. rujna, kažnjen je novčanom kaznom od 14 tisuća kuna, uz izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci.

Policija i dalje nastavlja s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima. Apeliramo na sudionike u prometu na oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Policijska uprava brodsko-posavska