Naslovnica OPĆINE Cernik LAG – ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ŽElim NApredovati” KOJA ZAPOŠLJAVA 62 ŽENE...

LAG – ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ŽElim NApredovati” KOJA ZAPOŠLJAVA 62 ŽENE SA PODRUČJA TRIJU OPĆINA /VIDEO + PHOTO/

1002
0
Podijeli objavu

Lokalna akcijska grupa “LAG zapadna Slavonija” 5. listopada (ponedjeljak) u Društvenom domu u Staroj Gradiški održala je uvodnu konferenciju projekta “ŽElim NApredovati” vrijednog 5.316.026 kuna.

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF), a projekt, kao i sadržaj i publikacije su isključiva odgovornost LAG-a Zapadna Slavonija.

Ernestina Straga – Šašić, voditeljica projekta, naglasila je važnost istoga koji omogućuje zapošljavanje 62 žene ciljanih skupina u svrhu potpore i podrške za 372 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju sa područja općina Okučani, Gornji Bogićevci i Stara Gradiška.

Marijana Vidić – Poleto, voditeljica LAG-a zapadna Slavonija, govorila o važnosti projekta za lokalnu zajednicu i pozdravila okupljene žene koje su se zaposlile, općinske načelnike Acu Vidakovića, Pavu Klarća i domaćina Velimira Paušića, te zamjenicu gradonačelnika Nove Gradiške Ivanu Trupinu i Vitomira Žakića, načelnika općine Cernik, koji je ujedno i predsjednik Skupštine LAG-a zapadna Slavonija.

Općinski načelnici su također, uz pozdravljanje svih prisutnih, izrazili veliku zahvalnost LAG-u Zapadna Slavonija istaknuvši kako su surađujući s lokalnom akcijskom grupom uštedjeli na administrativnim i logističkim poslovima upravo zbog međusobne suradnje između općina što je pojednostvanilo i poboljšalo samu učinkovitost zapošljavanja na opće zadovoljstvo.

Uz općine Okučani, Gornji Bogićevci i Stara Gradiška, partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanjePodručni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, a posrednička tijela su Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanjeUred za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Marijana Vidić – Poleto

Projekt traje 18 mjeseci, od 4. rujna 2020. godine do 4. ožujka 2022. godine.

  • Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na ruralna područja općina Stara Gradiška, Okučani i Gornji Bogićevci. Kroz realizaciju projekta osnažit će se i unaprijediti radni potencijal 62 teže zapošljive žene i žene s nižom razinom obrazovanja. Zapošljavanjem u lokalnoj zajednici ublažit će se posljedice nezaposlenosti, te potaknuti socijalna uključivost i povećati razina kvalitete života 372 krajnja korisnika – istaknula je voditeljica projekta Ernestina Straga Šašić.
Ernestina Straga – Šašić
  • IZJAVE VODITELJICE PROJEKTA i NAČELNIKA OPĆINA U PROJEKTU POGLEDAJTE U SLIJEDEĆIM VIDEO PRILOZIMA:
Ernestina Straga – Šašić (voditeljica projekta)
Aca Vidaković (načelnik općine Okučani)
Pavo Klarić (načelnik općine Gornji Bogićevci)
Velimir Paušić (načelnik općine Stara Gradiška)
Vitomir Žakić (načelnik općine Cernik)