Naslovnica POLICIJA OBAVIJESTI POLICIJA POVODOM “MEĐUNARODNOG DANA INVALIDA” PROVODI AKCIJU “POŠTUJMO ZNAK PRISTUPAČNOSTI“ /VIDEO/

POLICIJA POVODOM “MEĐUNARODNOG DANA INVALIDA” PROVODI AKCIJU “POŠTUJMO ZNAK PRISTUPAČNOSTI“ /VIDEO/

777
0
Podijeli objavu
photo: PUBPZ

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

POŠTUJMO „ZNAK PRISTUPAČNOSTI“

Danas, 3. prosinca 2020. godine obilježava se „Međunarodni dan osoba s invaliditetom“, slijedom čega policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske provode ciljanu preventivno – represivnu akciju „Znak pristupačnosti“.

Cilj akcije je smanjiti broj nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranima za vozila osoba s invaliditetom te upozoriti na potrebu propisanog označavanja vozila parkiranog na mjestu za osobe s invaliditetom, odnosno na važeći „znak pristupačnosti“.

Policijski službenici tijekom redovne službe pojačano nadziru parkiranja na mjestima za vozila osoba s invaliditetom te represivno postupaju prema svim nepropisno parkiranim vozilima, uključujući sva vozila koja nemaju propisani „znak pristupačnosti“.

Pojačano se obilaze parkirališta i mjesta gdje se okuplja veći broj građana te gdje postoje obilježena parkirališna mjesta namijenjena za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

U slučaju zatjecanja nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom, sukladno zakonskim ovlastima, vozila će se uklanjati specijalnim vozilima „pauk“. Također, provjeriti će se ispravnost horizontalne i vertikalne prometne signalizacije koja obilježava parkirališna mjesta rezervirana za vozila osoba s invaliditetom.

Izvor: PUBPZ