Naslovnica EU MOBILNA APLIKACIJA “YEStivo” – JOŠ JEDAN U NIZU PROJEKTA NG GIMNAZIJALACA

MOBILNA APLIKACIJA “YEStivo” – JOŠ JEDAN U NIZU PROJEKTA NG GIMNAZIJALACA

1317
0
Podijeli objavu

Gimnazija Nova Gradiška, iako opća, kroz izbornu, fakultativnu i dodatnu nastavu učenicima nudi veliki izbor raznih područja (STEM, umjetnost, poduzetništvo, jezici) koja mogu proučavati i razvijati se u željenom smjeru.

Ravnateljica škole, Ljiljana Ptačnik, i svi djelatnici, svake nove školske godine trude se pronaći nove, zanimljive projekte koji će učenicima obogatiti srednjoškolsko obrazovanje.

Od Erasmusa, Eureke, STEM genijalaca preko europskih pilot projekata, financijske i medijske pismenosti, održivog razvoja, eTwinning projekta, Gimnazija Nova Gradiška je od školske godine 2020./2021. uključena i u projekt izrade mobilne aplikcije YEStivo.

Udruga Biti Bolji je s Osječko-baranjskom županijom potpisala ugovor o dodjeli sredstava za izradu aplikacije koja će povezivati male hrvatske proizvođače poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s potencijalnim korisnicima.

Projektna ideja se naziva “Pametna sela”. Izrada aplikacije bi krenula u veljači 2021. godine i trajala bi šest mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 70.000,00 kuna.

Učenici Gimnazije, predvođeni izbornom nastavom ‘Poduzetništvo’ su se odazvali na poziv uključivanja u izradu aplikacije, kao predstavnici Brodsko-posavske županije, jer će rad na aplikaciji razvijati njihove digitalne kompetencije te će upoznati bogatstvo proizvoda našega kraja.

Udruga Biti Bolji poziva učenike i škole iz cijele RH da se uključe u projekt, kao i ostale zainteresirane koji se mogu javiti na mail [email protected].

Izvor: Sanja Šimić, voditeljica projekata