Naslovnica GRAD 150. SKUPŠTINA DVD-a NOVA GRADIŠKA – IVANA TRUPINA JEDNOGLASNO IZABRANA ZA JOŠ...

150. SKUPŠTINA DVD-a NOVA GRADIŠKA – IVANA TRUPINA JEDNOGLASNO IZABRANA ZA JOŠ JEDAN MANDAT PREDSJEDNICE

995
0
Podijeli objavu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Gradiška održalo je 150. po redu izvještajnu, ali ove godine i izbornu skupštinu.

Ivana Trupina potvrdila je svoj petogodišnji mandat i jednoglasno je izabrana za predsjednicu DVD-a, a Antun Tot za dopredsjednika. Novi zapovjednik Društva je Vladimir Lukačević, naš sugrađanin s tridesetogodišnjim iskustvom u vatrogastvu, a njegov zamjenik Franjo Barić.

Članovi su također izabrali predstavnike u izvršnim tijelima DVD-a Nova Gradiška i predstavnike u Vatrogasnoj zajednici Grada Nova Gradiška te Vatrogasnoj zajednici Brodsko-posavske županije.

Ivana Trupina napravila je kratki osvrt na period od 2019. godine kada je preuzela dužnost predsjednice DVD-a Nova Gradiška.

Svim sastancima, sjednicama Upravnog i Nadzornog odbora, Skupštinama nazočio je broj članova dovoljan za pravovaljano odlučivanje, u 2020. godini pojavom koronavirusa nastupile su zabrane okupljanja te su sve aktivnosti smanjene ili svedene na minimum, no Društvo je pronašlo način da se održi na okupu. Povećavao se broj novih i podupirućih članova, voljnih dati svoj doprinos novogradiškom vatrogastvu, a povećala su se također i financijska sredstva Društvu na stavci donacija Županije i privatnih osoba, kojom je nabavljena oprema za rad s djecom i mladeži.

Ponosna je predsjednica Trupina na najmlađe članove koji su ovog proljeća krenuli na osposobljavanje za vatrogasnu mladež jer smatra da je vatrogastvo humani čin koji treba voljeti i njegovati od malih nogu.

2021. godina je godina u kojoj novogradiški vatrogasci slave 150 godina postojanja i nastavljaju s promoviranjem vatrogastva u Novoj Gradiški, ali i šire.

DVD Nova Gradiška

Ivana Trupina