Naslovnica CRNA KRONIKA POLICIJA – VIKEND IZVJEŠĆE

POLICIJA – VIKEND IZVJEŠĆE

793
0
Podijeli objavu

ZA POKUŠAJ TEŠKOG UBOJSTVA, 30 DANA ISTRAŽNOG ZATVORA

U vezi osnovne informacije o pokušaju teškog ubojstva, od 23. travnja u Slavonskom Brodu, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je, zbog nesuglasica, došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba 20-godišnjaka i 49-godišnjaka.

Prilikom sukoba, 20-godišnjak je, uporabom čekića i kuhinjskog noža, nanio više ozljeda 49-godišnjaku koji je zadobio teške tjelesne ozljede. Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju, policijski službenici su, uz kaznenu prijavu, osumnjičenog predali u Županijsko državno odvjetništvo za mladež u Slavonskom Brodu, na daljnje postupanje.

U subotu (24. travnja), sudac istrage, odredio mu je 30-dnevni istražni zatvor, te su policijski službenici 20-godišnjaka predali u zatvor u Požegi.

IZORAO MINOBACAČKU MINU

U Trnavi, na području Općine Gornji Bogićevci, dana 24. travnja, oko 17 sati, 28-godišnjak je prilikom obrađivanja poljoprivredne površine traktorom izorao neeksplodirano ubojito sredstvo.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je na mjestu događaja utvrdio da se radi o minobacačkoj mini, kalibra 82 mm, koju je uništio na pogodnoj lokaciji na siguran način.

PREKORAČENJE RADNOG VREMENA UGOSTITELJSKOG OBJEKTA

U subotu (24. travnja), u 22.50 sati, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, utvrdili su prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta.

Naime, ugostiteljski objekt na području Općine Velika Kopanica, bio je otvoren u 22.50 sati, suprotno Odluci o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata do 22 sata.

Na terasi ugostiteljskog objekta bilo je oko 15-tak gostiju, koji su konzumirali pića, dok je iz unutrašnjosti objekta koji je bio osvijetljen, puštana glazba.

Policijski službenici protiv vlasnika ugostiteljskog objekta podnose obavijest mjerodavnom Državnom inspektoratu o počinjenom prekršaju iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Izvor: PU Brodsko-posavska