Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti MINISTRICA TURIZMA I SPORTA RH NIKOLINA BRNJAC ODRŽALA RADNI SASTANAK SA ŽUPANOM...

MINISTRICA TURIZMA I SPORTA RH NIKOLINA BRNJAC ODRŽALA RADNI SASTANAK SA ŽUPANOM DANIJELOM MARUŠIĆEM

716
0
Podijeli objavu

Ministrica turizma i sporta RH dr.sc. Nikolina Brnjac posjetila je danas Brodsko-posavsku županiju kako bi nazočila predstavljanju kampanje ruralnog turizma pod nazivom „Doživi domaće – istraži ruralnu Hrvatsku“ koje s održava danas na Eko-Etno Salašu “Savus”. Tim povodom ministrica Brnjac susrela se i sa brodskoposavskim županom, dr.sc. Danijelom Marušićem s kojim je, u zgradi Brodsko-posavske županije održala kratki radni sastanak.

Tema sastanka, uz današnje predstavljanje kampanje, bio je i razvoj ciklo-turizma na području Brodsko-posavske županije, odnosno, jačanje biciklističkog turizma u županiji kroz trasiranje, uređenje i označavanje biciklističkih ruta.

Povod za temu današnjeg sastanka bila je nedavno donesena Odluka Ministarstva turizma i sporta RH nakon provedenog Javnog poziva o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava, kojom će se sufinancirati ukupno 14 projekata u vrijednosti od 4 milijuna kuna.

Odlukom su sredstva dodijeljena Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Ličko-senjskoj, Međimurskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj, Varaždinskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Zagrebačkoj županiji.

Brodsko-posavska županija ostvarila je 320.000,00 kuna sredstava za projekt Slavonia bike koji je koncept biciklističkih ruta i ciklo turističke ponude Brodsko – posavske županije. 

Područje je podijeljeno u tri područja: zapadni (Nova Gradiška), središnji (Slavonski Brod zapad) i istočni (Slavonski Brod istok) dio. Zapadni dio broji 14 ciklo ruta, te jednu pješačko – biciklističku oko Eko etno sela Stare Kapele.

Podsjetimo kako je tijekom 2017., 2018. i 2019. godine, Ministarstvo turizma i sporta je kroz navedena sredstva sufinanciralo 42 projekta javne turističke infrastrukture u funkciji razvoja ciklo turizma na kontinentu (14 županija) u vrijednosti od 14.763.800 kuna.

Izvor: BPŽ