Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 54 NOVOZARAŽENE OSOBE U ŽUPANIJI – 681 POD MJEROM SAMOIZOLACIJE

54 NOVOZARAŽENE OSOBE U ŽUPANIJI – 681 POD MJEROM SAMOIZOLACIJE

649
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđena su 54 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (31), općine Brodski Stupnik i Gornja Vrba (po 3), općine Sibinj, Sikirevci i Velika Kopanica (po 2) te grad Nova Gradiška i općine Bukovlje, Cernik, Garčin, Okučani, Oriovac, Podcrkavlje, Slavonski Šamac, Staro Petrovo Selo, Vrbje i Vrpolje (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11.655, oporavile su se 11.182 osobe, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 239 na 256.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 188, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 512.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1938.).

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 217.

Hospitalizirane su ukupno 82 osobe (2 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 60 osoba, a u novogradiškoj bolnici 22 osobe. Na respiratorima je 14 hospitaliziranih osoba (1 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 13 osoba, a u novogradiškoj bolnici 1 osoba.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 681 osoba (8 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije je na svojoj jučer održanoj online sjednici, zbog značajnog poboljšanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, donio Zaključak o načinu organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama na području Brodsko-posavske županije u razdoblju od 17. svibnja do kraja školske 2020./2021. godine. Učenici se od ponedjeljka vraćaju u školske klupe te će se nastava za sve razrede svih osnovnih i srednjih škola odvijati po Modelu A (nastava u učionici). Također je donesen i Zaključak kojim se od nacionalnog Stožera CZ neće tražiti daljnje produljenje mjera odnosno „Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije“, a koja je na snazi do 16. svibnja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije