Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti OPĆINA OKUČANI – ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA DOMA ZDRAVLJA

OPĆINA OKUČANI – ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA DOMA ZDRAVLJA

856
0
Podijeli objavu

U ponedjeljak, 24. svibnja 2021. župan dr.sc. Danijel Marušić, u pratnji općinskog načelnika Ace  Vidakovića,  je u Okučanima nazočio Završnoj konferenciji projekta energetske obnove Zdravstvenog objekta u Okučanima Doma zdravlja “Dr. Andrija Štampar” iz Nove Gradiške.

Projekt,  ukupno vrijedan 1.335.330,54 kn čiji je nositelj bila Brodsko-posavska županija,  je odobren u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, a u iznosu od 778.819 kn je sufinanciran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija putem Europskog fonda za regionalni razvoj.

Posrednička tijela na Projektu bili su ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj projekta bilo je smanjenje potrošnje energije u zgradi javnog sektora u kojoj se obavlja zdravstvena djelatnost pametnim upravljanjem i korištenja obnovljivih izvora energije.

Energetskom obnovom zgrade Zdravstvenog objekta u Okučanima povećana je toplinska zaštita vanjskog zida i toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena je vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta energetski učinkovitijom.

Radovima na energetskoj obnovi postignuta je ušteda toplinske energije od 65,07% te smanjenje godišnje emisije CO2 za 62,64 t/god. Zgrada je iz energetskog razreda G prešla u energetski razred C.

Izvor: BPŽ