Naslovnica NAJAVE “VUKA SE NE BOJIM JA” – KAZALIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU U SRIJEDU...

“VUKA SE NE BOJIM JA” – KAZALIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU U SRIJEDU U GRADSKOM PARKU

631
0
Podijeli objavu
Foto: KD "Pinklec"

SADRŽAJ:
Predstava Kazališne družine Pinklec „Vuka se ne bojim ja“ nastala je prema motivima bajke „Tri praščića“ braće Grimm. Pinklecovo inovativno kazališno čitanje tog dječjeg klasika u prvi plan stavlja univerzalne vrijednosti – prijateljstvo, marljivost i zauzimanje za svakog pojedinca, makar on bio i vuk.

Inscenaciju Kazališne družine Pinklec stoga pratimo iz rakursa ostarjelog vuka, koji se u svojstvu pripovjedača prisjeća uzbudljivih mladenačkih dana kada mu je glavna preokupacija bila proždrijeti svakog tko mu se nađe na putu. Njegovo pripovijedanje tako postaje okvir za uzbudljivo epiziranje zgoda i nezgoda njegove mladenačke vučje prilike i trojice praščića.

Kada trojicu praščića Ciglu, Dasku i Slamu majka pošalje u svijet da sagrade vlastite domove, oni se nađu u šumi u kojoj vreba opasni vuk. Kuće koje braća grade postaju simbol njihovog razvoja. Kada najstariji od njih, Cigla, svoju želju za igrom stavi u drugi plan kako bi sagradio siguran dom, prenosi snažnu pouku da u životu ne smijemo biti lijeni i olako uzimati stvari. Vuk je ujedno i metafora za sve ono strašno što nas čeka u životu, probleme koji nas muče, prepreke koje moramo savladati, zadaće koje moramo ispuniti. Nasuprot tome, imaginarni svijet praščića je poput dječjeg, praščići su nalik djeci, zaigrani su i ne brinu o budućnosti.

Dinamično ispreplitanje narativnih i igranih prizora, elementi slapstick komedije, karikaturna gluma i songovi popraćeni svirkom akustične gitare ostarjelog vuka pripovjedača, sve to doprinosi atraktivnom sadržaju ove kazališne inscenacije čiji jezik je blizak i intrigantan vrtićkom i osnovnoškolskom uzrastu.

VUKA SE NE BOJIM JA – KAZALIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU
SRIJEDA, 9. 6. u 17, 30 sati
GRADSKI PARK – ulaz besplatan!

*Gostovanje ostvarujemo uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

U SLUČAJU KIŠE I LOŠEG VREMENA PREDSTAVA ĆE SE ODRŽATI U DVORANI DOMA KULTURE!

Veselimo se vašem dolasku!

Redatelj: Romano Bogdan
Tekst i dramaturgija: Tanja Novak
Igraju:
Tri praščića: Mario Jakšić, Bruno Kontrec i Karolina Horvat
Vuk: Neven Matoša
Ostarjeli vuk: Dvor Dokleja

Trajanje predstav: 45 minuta
Uzrast: 4+ (vrtićka dob i niži razredi osnovne škole)