Naslovnica OPĆINE OPĆINA REŠETARI – MILKA PERKOVIĆ (HSLS) PONOVNO IZABRANA ZA PREDSJEDNICU OPĆINSKOG VIJEĆA

OPĆINA REŠETARI – MILKA PERKOVIĆ (HSLS) PONOVNO IZABRANA ZA PREDSJEDNICU OPĆINSKOG VIJEĆA

715
0
Podijeli objavu

Izvor: novagra.hr

Na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rešetari MILKA PERKOVIĆ (HSLS) je na prijedlog  Komisije za izbor i imenovanja na čelu s ANDREOM MARINOVIĆ i članovima ŽELJKOM KOLAKOVIĆEM i VLADIMIROM MAJETIĆEM, izabrana je za predsjednicu, a BRANKO BABIĆ (HSLS) za njenog zamjenika.

Na prijedlog načelnika ZLATKA AGE (HSLS) za privremenog općinskog načelnika imenovan je ŽELJKO KOLAKOVIĆ.

Sjednica je započela pod predsjedanjem DUBRAVKE BLAŽEVIĆ i završila pod predsjedanjem novoizabrane predsjednice Općinskog vijeća MILKE PERKOVIĆ, koja je bila predsjednica i u proteklom mandatu. 

Vijećnici su od strane Mandatne komisije, na čijem je čelu bio HRVOJER MILAK, a članovi IVANA PRPIĆ I MIROSLAV JELANČIĆ, informirani o rezultatima izbora održanim 16. svibnja. Lista HSLS-a koju je predvodio ZLATKO AGA,  nadmoćno je pobijedila i u Općinskom vijeću dobila 10 vijećničkih mjesta, HDZ je dobila 2, a lista koalicije HSS i SDP jedno mjesto. 

Zbog nespojivosti obnašanja dužnosti načelnik Zlatko Aga je svoj mandat općinskog vijećnika stavio u mirovanje i umjesto njega dužnost općinskog vijećnika obnašat će IVO SEDLAČEK. 

Vijećnici su položili i potpisali zakletvu  i nakon intoniranja državne himne minutom šutnje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. 

Članovi Općinskog  vijeća su: MILKA PERKOVIĆ, ANDREA MARINOVIĆ, ŽELJKO  KOLAKOVIĆ, ŽELJKO DOMAZETOVIĆ, HRVOJE MILAK, BRANKO BABIĆ, DARKO BELIGOJ, MLADEN ROSSI, IVANA PRPIĆ  i IVO SEDLAČEK   sa Liste HSLS, VLADIMIR MAJETIĆ i  MIROSLAV JELANČIĆ sa Liste HDZ-e i  OZREN KRALJIĆ sa liste HSS i SDP. 

Vijećnici su položili i potpisali zakletvu i nakon intoniranja državne himne minutom šutnje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. 

Predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković čestitala je vijećnicima na izboru, zahvalila se na ukazanom povjerenju kazavši da će funkciju, kao i u prethodnom mandatu, obnašati  odgovorno i savjesno, te biti uvijek na raspolaganju. Očekuje da će Općinsko vijeće raditi odgovorno i konstruktivno, a vijećnici se međusobno uvažavati i djelovati u interesu  svih građana u općini. 

Općinski načelnik Zlatko Aga također očekuje da će Općinsko vijeće kao tijelo predstavničke vlasti i on kao izvršna vlast biti dobri suradnici, međusobno se uvažavati u, kako je naglasio izazovnom vremenu za Općinu Rešetari kao jedinicu lokalne samouprave. Posla je puno, izazova i novih projekata dodao je, i najavio prvu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj će se izabrati Odbori i definirati novi pravac djelovanja.  

  • Ponosni smo na naš dosadašnji rad jer smo najuspješnija Općina u Brodsko-posavskoj županiji po povlačenu sredstva iz EU fondova, koja, moram to naglasiti,  ne dolaze samo tako. Želim i nudim suradnju, ali da bi napravili kvalitetan iskorak u interesu  naših  građana  moramo  svi dati svoj doprinos. – kazao je načelnik Zlatko Aga