Naslovnica GRAD PUTOPISAC TOMICA KRISTIĆ PREDSTAVIO SVOJU PRVU KNJIGU “PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE: UDISAJ SLOBODE”...

PUTOPISAC TOMICA KRISTIĆ PREDSTAVIO SVOJU PRVU KNJIGU “PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE: UDISAJ SLOBODE” /VIDEO + PHOTO/

773
0
Podijeli objavu

U organizaciji vrijednih djelatnika Gradske knjižnice Nova Gradiška, sinoć u velikoj Gradskoj vijećnici s početkom u 19,30 sati mnogi prisutni su imali priliku proći kroz pustolovine Tomice Kristića koji je ovom prilikom predstavio prvu od trilogije putopisnih knjiga “PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE: UDISAJ SLOBODE”.

Autor knjige, inače je svjetski putnik, putopisac i avanturist koji se 2015. godine se sa budžetom od svega 10 tisuća kuna odvažio da iz Zagreba preko Azije dođe do finalnog odredišta, Novog  Zelanda.

Posjetitelji su skoro dva sata uživali u Tomičinu multimedijalnom predavanju i prepričavanju brojnih doživljaja i zgoda sa putovanja dugog tri godine i devet mjeseci.

Nova Gradiška je dio velike turneje autora i njegove zaručnice Lucy, Vijetnamke koju je upoznao na proputovanju kroz sjevernu Indiju putujući u Nepal, dok ih je poslije u jugoistočnoj Aziji nakon dužeg vremena spojio prst sudbine koji je autoru promijenio život.

Iz brojne anegdote i zanimljivosti iz 12 zemalja o kojima nam je autor pričao, Lucy je također oplemenila ovo inspirativno druženje na kojemu je bilo i pregršt smijeha.  

Događaj je uvodnim riječima otvorila ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gadiška prof. Biljana Dakić koja se zahvalila autoru, svim prisutnima, Gradu Nova Gradiška i medijima.

No, kako smo navikli od prof. Dakić i ovaj događaj nije prošao bez njezinih dosjetjivih iznenađenja. Naime, na ulazu je svatko izvlačio papirić s brojem iz vijetnamskog šešira, a Lucy je poslije slučajnim odabirom izabrala broj dobitnika knige.

Veselimo se idućem susretu s istim i drugim autorima, pogotovo ovako živopisnim druženjima koji su melem za sve ljubitelje putovanja, putopisa, pustolovina, ljubavi prema prirodi i naravno svim ljudima pozitivnog duha.

  • VIDEO IZJAVA TOMICE KRISTIĆA:
Biljana Dakić