Naslovnica OPĆINE OPĆINA REŠETARI – POTPISAN UGOVOR O DODJELI FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA ODRŽAVANJE I...

OPĆINA REŠETARI – POTPISAN UGOVOR O DODJELI FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA ODRŽAVANJE I RAZVOJ PREDŠKOLSKE DJELATNOSTI

975
0
Podijeli objavu

Na temelju ranije provedenog Javnog poziva i donesene Odluke o raspodjeli financijskih sredstava općinama RH za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini, Općina Rešetar, zastupana po općinskom načelniku Zlatku Agi i Središnji državni ured za demografiju i mlade, zastupan po državnoj tajnici Željki Josić, dr. med. potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini.

Radi se o demografskoj mjeri kojom se osigurava financijska potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u svim općinama Republike Hrvatske, prvenstveno u općinama u kojima nedostaje ili je slabo razvijena institucionalna skrb za djecu rane i predškolske dobi.

Ovime je Općini Rešetari dodijeljena financijska potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti iz državnog proračuna u iznosu od 220.000,00 kuna, a odobrena sredstva će se koristiti za pokriće troškova izdataka za djelatnike, opremu, tekuće održavanje, energiju, komunalije i drugo.

Načelnik Zlatko Aga se ovom prilikom susreo s državnom tajnicom, gospođom Željkom Josić, dr.med te se u cilju poboljšanja demografskih mjera uskoro očekuje njen dolazak u Općinu Rešetari.

Izvor: Općina Rešetari