Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA – POTPISANI UGOVORI O DODJELI POTPORA PODUZETNICIMA

ŽUPANIJA – POTPISANI UGOVORI O DODJELI POTPORA PODUZETNICIMA

826
0
Podijeli objavu

Nakon svečanosti sklapanja ugovora o dodjeli potpora poljoprivrednicima s područja Brodsko-posavske županije, u Velikoj vijećnici županijske uprave potpisani su  i ugovori o dodjeli potpora male vrijednosti poduzetnicima Brodsko-posavske županije.

Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu potpora sukladno Programu dodjele potpora male vrijednosti poduzetnicima Brodsko-posavske županije u 2021. godini, za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja poduzetnika Brodsko-posavske županije dodijeljene su potpore male vrijednosti u ukupnom iznosu od 1.028.545,49 kuna. Ugovore sa 57 korisnika potpora u ime Brodsko-posavske županije potpisao je župan Danijel Marušić.

Cilj Javnog poziva bio je poticanje rasta i razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, tehnološko unapređenje i jačanje konkurentnosti poduzetnika na području Brodsko-posavske županije, a prijavitelji su mogli biti svi subjekti  malog gospodarstva, odnosno  fizičke i pravne osobe  koje samostalno i trajno obavljaju dopuštene djelatnosti radi ostvarivanja dobiti odnosno dohotka na tržištu, utvrđene prema kriterijima propisanim Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva.

Potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja poduzetnika podrazumijeva unutrašnje uređenje poslovnog prostora, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, pregled i ispitivanje radne opreme, instalacija i uvjeta u radnom okolišu, edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika te marketinške aktivnosti.

Intenzitet potpore označava udio sredstava s kojim davatelj potpore sudjeluje u financiranju predloženog Projekta i može dosegnuti do maksimalno 50% prihvatljivih troškova s tim da najviši iznos pojedinačne potpore može iznositi 50.000,00 kuna za korisnike potpore čija je osnovna djelatnost i izvršeno ulaganje u prerađivačku industriju.

Do maksimalno 50% prihvatljivih troškova, s tim da najviši iznos pojedinačne potpore iznosi  25.000,00 kuna,  intenzitet je potpora za korisnike  čija je osnovna djelatnost i izvršeno ulaganje u ostale djelatnosti.

Izvor: BPŽ