Naslovnica GRAD GRADSKA KNJIŽNICA – „LJETNO PUTOVANJE KROZ KNJIŽNICU“ BILJANE RADOŠ

GRADSKA KNJIŽNICA – „LJETNO PUTOVANJE KROZ KNJIŽNICU“ BILJANE RADOŠ

1029
0
Podijeli objavu

U četvrtak 15. srpnja u Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška u okviru brojnih sadržaja Ljeta u knjižnici održana je Likovno edukativna radionica uz kviz te čitanje slikovnice „Magdalenina knjižnica na kotačima“ autorice Željke Horvat – Vukelja i ilustratorice Andreje Živko.

Kroz zanimljivo edukativno putovanje djecu iz novogradiških osnovnih škola provela je voditeljica radionice Biljana Radoš, pomoćni knjižničar.

  • “Ovo je moja prva samostalna radionica, a zašto sam baš izabrala ovu slikovnicu (MAGDALENINA KNJIŽNICA NA KOTAČIMA), zato jer smatram da bi svatko trebao imati pristup knjigama na bilo koji način.
    A ovdje se baš radi o takvoj knjižnici koja je prilagođena svim starijim i nemoćnim osobama s invaliditetom, a ta knjižnica zove se BIBLIOBUS, a i sama bih se upustila u takvu avanturu putovanja bibliobusom kroz sela i mjesta.
    Ovo je jedna likovno edukativna radionica uz mali kviz.
    Zato sam i dala ime radionici “LJETNO PUTOVANJE KROZ KNJIŽNICU“, kako bi djeci na neki način objasnila da postoji takva vrsta knjižnice na kotačima, tj. BIBLIOBUS.
    Veliki je interes djece za ovu, a isto tako i za sve ostale radionice, ali nažalost, zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti upisati ih sve.
    Mogu samo dodati i ovo – SVAKA NAŠA PROČITANA KNJIGA OSTAJE NA BILO KOJI NAČIN DUBOKO U SRCU KORISNIKA.
    ZATO BUDIMO PRIJATELJI NAŠIM KNJIIGAMA I KNJIŽNICAMA!” – riječi su Biljane Radoš, voditeljice radionice.

Foto: Gradska knjižnica NG i Dejan Ivanković (naslovna)