Naslovnica CRNA KRONIKA 15 DANA ZATVORA ALKOHOLIZIRANOM 27-GODIŠNJEM VOZAČU KOJI JE BJEŽAO OD POLICIJE TE...

15 DANA ZATVORA ALKOHOLIZIRANOM 27-GODIŠNJEM VOZAČU KOJI JE BJEŽAO OD POLICIJE TE IH VRIJEĐAO

971
0
Podijeli objavu

Osumnjičeni je je počinio prekršaje i kaznena djela, oglušio se o naredbe policijsih službenika, te pružao aktivan otpor uhićenju.

Prilikom redovitog nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Okučani, dana 18. srpnja, u 22.15 sati, u Ulici A. Stepinca, pokušali su zaustaviti osobni automobil, austrijskih nacionalnih registracijskih oznaka, koji se oglušio na policijske naredbe o zaustavljanju i nastavio vožnju, no ubrzo je zaustavljen.

Utvrđeno je, da je automobilom upravljao alkoholizirani 27-godišnjak, koji je odmah po izlasku iz automobila omalovažavao i riječima vrijeđao policijske službenike, te odbijao sa njima poći u policijsku postaju.

Unatoč aktivnom otporu koji je pružao i unošenju svojim tijelom u tijelo policijskog službenika, uhićen je i doveden u policijsku postaju uz primjenu policijskih ovlasti. Osumnjičeni je bio pod vidnim utjecajem alkohola, odbio ponuđeno alko testiranje, te prijetio policijskom službeniku. Zadržan je u policiji na otriježnjenju, no prethodno su ga liječnici pregledali te konstatirali da ima ozljedu (hematom) od ranije, a koja nema veze sa policijskim postupanjem, te su liječnici također utvrdili da je isti sposoban za zadržavanje i daljnji postupak u policiji.

Dana 19. srpnja, 27-godišnjak je uz prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveden u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden žurni prekršajni postupak, kojim prilikom je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uz obvezu plaćanja troškova postupka, te je predan u zatvor u Požegi.

Policija također protiv 27-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi u vezi počinjenog kaznenog djela prisila prema službenoj osobi i kaznenog djela prijetnja Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Pogledajte informaciju: Policijski službenici uhvatili počinitelje kaznenih djela i prekršaja

Izvor: PU BPŽ