Naslovnica EU UDRUGA “STARCI 2001” – PROVEDENA NOVA EVALUACIJA PROGRAMA “ZAŽELI – ŽENE ZA...

UDRUGA “STARCI 2001” – PROVEDENA NOVA EVALUACIJA PROGRAMA “ZAŽELI – ŽENE ZA ZAJEDNICU”

857
0
Podijeli objavu

Provedena je još jedna evaluacija zadovoljstva korisnika uslugom pomoći u kući. Provedena je opisna i brojčana evaluacija. Kod brojčane evaluacije postavilo se pitanje krajnjim korisnicima kako se osjećaju vezano uz pruženu uslugu.

Čak 68 korisnika odgovorilo je da se osjeća sretno, njih 65 osjeća se zahvalno. Prihvaćeno se osjeća ukupno 27 korisnika, a manje usamljeno njih 23. Nitko nije izjavio kako se osjeća dosadno ili nezadovoljno pruženom uslugom.

U opisnoj evaluaciji krajnjim korisnicima postavljeno je 7 pitanja, a oni su na njih morali odgovoriti ocjenom od 1 do 5 gdje 1 označava najmanje zadovoljstvo, a 5 potpuno zadovoljstvo. U nastavku se nalaze postavljena pitanja i pripadajuće ocjene.

  1. Koliko ste zadovoljni svojim gerontodomaćicama u smislu pristojnog i ugodnog ophođenja? 4,8
  2. Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga? 4,6
  3. Koliko ste zadovoljni razinom komunikacije sa svojom gerontodomaćicom ? Je li ta komunikacija brza i odgovara li na Vaše potrebe? 4,7
  4. Koliko ste zadovoljni vremenskom količinom pružene usluge , odnosno odgovara li trenutno vrijeme koje gerontodomaćica provede kod Vas Vašim potrebama? 4,6
  5. Koliko ste zadovoljni opsegom poslova koje gerontodomaćica obavlja kod Vas? 4,7
  6. Na ljestvici od 1 do 5 gdje je 1 potpuno nevažno , a 5 jako važno , koliko Vam je važna usluga pomoći u kući? 4,8
  7. Na ljestvici od 1 do 5 gdje je 1 nimalo, a 5 značajno, koliko Vam je pružena usluga pomoći u kući podiže kvalitetu života? 4,8

Ukupna ocjena je 4,7.

Ovaj mjesec bio je pun aktivnosti, pripremala se zimnica, radio se ajvar, kuhao paradajz, vadili krumpiri, tikvice. Stoga ne čudi da su ocjene ovako visoke.

Nakon godinu dana provedbe projekta još se nismo susreli s nezadovoljnim krajnjim korisnikom ili korisnicom, a nismo imali pritužbi niti od strane naših gerontodomaćica. Sretni smo jer smo uspjeli uspostaviti i zadržati dobar odnos između krajnjih korisnika i gerontodomaćica, ali i dobru radnu atmosferu unutar projektnog tima.

Ohrabreni odličnim rezultatima evaluacije, nastavljamo dalje s našim regularnim dužnostima. Hvala krajnjim korisnicima na ukazanom povjerenju, obećavamo da ih ni u budućnosti nećemo iznevjeriti.

Projekt „Zaželi – žene za zajednicu, UP.02.1.1.13.0198“, sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.349.278,35 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.