Naslovnica NAJAVE DOKUMENTARAC “ŽICA” DANAS U NG KINU /TRAILER/

DOKUMENTARAC “ŽICA” DANAS U NG KINU /TRAILER/

450
0
Podijeli objavu

SADRŽAJ FILMA:

Kad je Slovenija postavila željeznu ogradu na području uz lijepu rijeku Kupu, Hrvatska je na nesreću postala tampon zona za priljev izbjeglica koji dolaze iz Bosne i Hercegovine pokušavajući stići do Zapadne Europe. Ograda je izazvala smanjenje turističkih aktivnosti i stvorila sasvim novu dinamiku tog područja. Ono sada privlači nacionaliste s ekstremne desnice, aktiviste za ljudska prva, političare, policijske ophodnje i graničnu policiju, migrante i izbjeglice na putu prema Europi.

ŽICA – BESPLATNO

PONEDJELJAK, 11. 7. u 16:30 sati

IZVORNO IME: Žica

REŽIJA: Tiha K. Gudec

ŽANR: dokumentarni

TRAJANJE FILMA: 75 min.  

GODINA: 2021.

DRŽAVA: Hrvatska, Belgija, Slovenija, Norveška, Litva

Tiha Gudac, rođena 1982. u Zagrebu, redateljica je, scenaristica i producentica sa sjedištem u Hrvatskoj. Magistrirala je produkciju i stekla prvostupničku diplomu iz poslovnog marketinga. Kao redateljica, scenaristica i istraživačica prvenstveno radi na dokumentarističkim projektima, dok je u svojstvu producentice samostalno producirala i radila na igranim, dokumentarnim, animiranim i komercijalnim filmovima te formatima za TV, od kojih su neki nagrađeni. Kao redateljica debitirala je filmom Goli (2014), prikazanim na ZagrebDoxu 2015, koji je osvojio brojne međunarodne festivalske nagrade i doživio međunarodnu kino, TV i edukativnu distribuciju. Kao gostujuća predavačica drži predavanja o razvoju dokumentarističkih projekata i komercijalnoj TV produkciji. Članica je Društva hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. 

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: [email protected], na br. telefona: 035/331-010, kupiti u tajništvu Učilišta radnim danom od 7,00 do 15,00 h i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

*Zadržavamo pravo izmjene termina.