Naslovnica CRNA KRONIKA TUGA U NK “PSUNJ-SOKOL” OKUČANI ZBOG POGINULOG ČLANA KREŠE ZEBE (13) /VIDEO/

TUGA U NK “PSUNJ-SOKOL” OKUČANI ZBOG POGINULOG ČLANA KREŠE ZEBE (13) /VIDEO/

550
0
Podijeli objavu
Tekst: Franjo Samardžić, Foto i Video: Dejan Ivanković, NK "Psunj-Sokol" Okučani

Ispraćaj i sahrana obavit će se na mjesnom groblju u Okučanima 27. kolovoza 2024. (utorak) u 14 sati. U utorak je proglašen i dan žalosti. A na jučerašnjoj utakmici NK “Psunj-Sokol” i NK “Sikirevci” upriličena je minuta šutnje.

Tuga i žalost u Okučanima, tuga i žalost u Osnovnoj školi Okučani i Nogometnom klubu „Psunj-Sokol“ Okučani, tuga i žalost u Benkovcu, posebno u obitelji Zeba. U prometnoj nezgodi smrtno je u petak u večernjim satima stradao trinaestogodišnji Krešo Zeba, koji je sa dvojicom prijatelja mladih nogometaša išao kući sa treninga iz Okučana. Neodgovoran čovjek i pijani vozač prekinuo je u petak jedan mlad život na županijskoj prometnici u obližnjim Cagama i u crno zavio njegovu obitelj, rastužio i revoltirao mještane, sve u njegovoj školi i u okučanskom nogometnom klubu.

  • Izjavu su nam dali predsjednik kluba i trener kategorije pionira u kojoj je dječak trenirao:

Ivan Golub, predsjednik NG „Psunj-Sokol“, kaže da je bio mlad i talentiran nogometaš, član pionirskog tima, da su u klubu svi u šoku te da su mlađim selekcijama odgodili treninge i nastupe na turnirima. Dodaje da je Krešina pogibija strašan gubitak za klub, posebno nenadoknadiv gubitak za obitelj Zeba kojoj izražavaju najiskreniju sućut.

Bio je to u petak uobičajen povratak kućama na biciklima trojice dječaka od 13, 14 i 15 godina s treninga u Okučanima. Nisu mogli ni naslutiti kakva će se tragedija dogoditi na putu kući, da će Krešo poginuti, a dvojica prijatelja dugo se morati oporavljati od šoka.

Kada su petak 23. kolovoza na državnoj cesti D5 u Cagama kod Okučana oko 20:30 sati mještani iz okolnih kuća čuli jak udarac istrčali su na cestu i zatekli dječaka kako leži priskočili su mu u pomoć. Vidjeli su da se dogodila prometna nesreće ali nisu vidjeli automobil koji je dječaka oborio na cestu. Vozač je pobjegao s mjesta nesreće. Vrlo brzo stigli su policija i hitna medicinska pomoć. Kreši se međutim više nije moglo pomoći.

Policijski službenici Postaje prometne policije u suradnji sa zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu mogli su samo obaviti očevid i utvrditi okolnosti koji su doveli do tragedije.
Utvrdili su da je 50-godišnjak pijan upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od čak 2,45 promila. Ispred njega u istom smjeru, uz desni rub kolnika, vozeći se na biciklima kretala su se trojica dječaka. Prednjim dijelom automobila udario je u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 13-godišnji Krešo, oborio ga na kolnik, usmrtio, a potom pobjegao s mjesta nesreće.

Policija brodsko-posavska priopćila je da su policijski službenici operativnim radom brzo došli do saznanja tko je vozač, te ga nakon određenog vremena zatekli i uhitili na mjestu prebivališta. Negirao je krivnju i napadao policajce. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Tuga u  NK „Psunj-Sokol“

Sinoć nas je sve potresla vijest o tragičnoj pogibiji našeg mladog igrača KREŠE ZEBA. Nesavjesni i alkoholizirani vozač ugasio je jedan mladi život, prestalo je kucati srce iznimno talentiranog igrača pionirske momčadi koji je netom prije toga odradio nažalost svoj posljednji trening. Krešo je bio odličan učenik osnovne škole Okučani, dobro odgojeno i pristojno dijete pred kojim je bio cijeli život.
Kada nam odlazi neko drag, ne boli samo njegova smrt već i život koji je mogao još da traje, a ugasio se. Bole pobjede podjednako kao porazi, uspjesi podjednako kao neuspjesi i sve se, odjednom, na trenutak, poravna, postaje besmisleno, prazno.
U ovim tužnim trenucima, u ime svih članova NK “PSUNJ-SOKOL” te u ime njegovih dojučerašnjih suigrača izražavamo iskrenu sućut ožalošćenoj i neutješnoj obitelji Zeba – roditeljima, sestri, rodbini i svim prijateljima.

Posljednji ispraćaj obavit će se 27. kolovoza 2024. godine (utorak) s početkom u 14,00 sati na mjesnom groblju u Okučanima.

Krešo, počivao u miru Božjem, u raj poveli te anđeli🙏