Naslovnica GRAD NG ljeto Rock večer – Publika jedva čekala Tercu na tišinu grupe...

NG ljeto Rock večer – Publika jedva čekala Tercu na tišinu grupe Silente /PHOTO + VIDEO/

1991
0
Podijeli objavu

Kao što smo naveli u prethodnom prilogu, u organizaciji Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice grada Nova Gradiška i agencije Motionplay organizirana je i tradicionalna Rock večer, ove godine, druga večer Novogradiškog glazbenog na kojoj su poslije Darka Rundeka nastupili grupa “Silente”.

Četvrtak je uvijek bio rezerviran za rock izvođače te se to nije promijenilo ni ove godine.

Članovi Silentea uzavreli su stage, posebno vokalistica i pleačica Doris Kosović. Pjesme koje su izvodili znala je ugl. mlađa publika koja prati njihov rad stoga su zbog njih koncert i produžio do pola 3 h iza ponoći.

No, svi prisutni su ipak čekali popuLarnu Tercu na tišinu, pjesmu s kojom se grupa i probila vrh hrvatske rock i akternativne estrade.

VIDEO: “Terca na tišinu”

Silente se na široj glazbenoj sceni pojavljuje 2013. godine s prvim singlom “Terca na tišinu” i albumom “Lovac na čudesa”. Dvije godine kasnije objavljuju album “Neće rijeka zrakom teći”, a u 2018. najavljuju povratak koncertnim aktivnostima i svoj treći studijski album naziva “Malo magle”, malo mjesečine.

Sve pjesme Silente benda autorski potpisuju braća Tibor i Sanin Karamehmedović, a stalnu postavu benda još čine bubnjar Ivuša Gojan, vokalistica Doris Kosović i violinistica Ivana Čuljak. U svojoj karijeri bend je održao mnoge koncerte i osvojio razna priznanja za svoj rad, uključujući i hrvatsku diskografsku nagradu Porin.

Bend Silente trenutačno živi i radi u Dubrovniku.