Naslovnica NAJAVE 16 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI, 556 U SAMOIZOLACIJI

16 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI, 556 U SAMOIZOLACIJI

668
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 16 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Nova Gradiška (5), grad Slavonski Brod (3), općine Nova Kapela i Okučani (po 2) te općine Davor, Dragalić, Stara Gradiška i Vrbje (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.274, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 129 na 131.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 104, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 164.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1933.). 

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 143. 

Hospitalizirane su ukupno 34 osobe (1 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 19 osoba, a u novogradiškoj bolnici 15 osoba. Četiri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 556 osoba (33 osobe više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije