Naslovnica OPĆINE OPĆINA VRBJE – JAVNI POZIV PROGRAMA ZA POTICANJE RJEŠAVANJA STAMBENOG PITANJA ZA...

OPĆINA VRBJE – JAVNI POZIV PROGRAMA ZA POTICANJE RJEŠAVANJA STAMBENOG PITANJA ZA 2022. GODINU

436
0
Podijeli objavu

Općinsko vijeće Općine Vrbje raspisalo je Javni poziv u sklopu „Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja“ usmjeren mladim osobama.

Cilj ovog Programa je poticanje povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva na područje općine Vrbje, a sve u svrhu demografske revitalizacije koji će se ostvariti kroz provedbu dvije mjere: Financijska pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta na području općine Vrbje i financijska pomoć za gradnju obiteljske kuće (stambeni objekt).

Ukupan iznos osiguran za provedbu Programa u proračunu za ovu godinu iznosi 450.000,00 kn, dok je maksimalan iznos koji će se isplatiti po pojedinom korisniku 30.000,00 kn.

Detaljni uvjeti prijave na poziv, kao i potrebna dokumentacija dostupni su u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vrbje, te na internetskoj poveznici Javni poziv.

U ovim izazovnim vremenima Općina se trudi povećati kvalitetu života svojih stanovnika i osigurati visoku razinu pružanja socijalnih usluga i transfera, od podizanja iznosa za sufinanciranje smještaja djece u dječji vrtić preko povećanja jednokratnih naknada za novorođenu djecu, do nabave udžbenika za školsku djecu itd.

Provedba Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja za mlade je jasan pokazatelj programskog okvira vodstva Općine, koje iz godine u godinu provođenjem različitih modela socijalnih politika, djeluje u smjeru demografske revitalizacije ruralnih područja i predstavlja još jedan vrijedan potez u smjeru brige lokalne samouprave za svoje stanovništvo.

Ovim programom Općina Vrbje djeluje u skladu s pozitivnim trendovima na području javnih politika za mlade temeljenih na relevantnim istraživanjima koja su upravo isticala rješavanje stambenog pitanja kao jedno od većih teškoća s kojima se mlade obitelji suočavaju. Program se temelji i na najrecentijem ispitivanju potreba mladih s područja općine provedenom u sklopu izrade Akcijskog plana za mlade Općine Vrbje.

Općina Vrbje