Naslovnica OPĆINE OPĆINA VRBJE – ODRŽANA SMOTRA FOLKLORA “VIJALA ‘J SE VRBIČICA” KUD-a VRBJE

OPĆINA VRBJE – ODRŽANA SMOTRA FOLKLORA “VIJALA ‘J SE VRBIČICA” KUD-a VRBJE

430
0
Podijeli objavu
Foto: Općina Vrbje

U subotu je u Vrbju održana druga smotra folklora Vijala ‘J Se Vrbičica u organizaciji KUD-a Vrbje, a pod pokroviteljstvom Općine Vrbje. Bila je to smotra pjesme, raskošnih narodnih nošnji, plesa i šetanih kola na kojoj su se domaćini pokazali i ove godine dobrim organizatorima i čuvarima hrvatske folklorne baštine.

Uz domaćine nastupili su Kulturno umjetnička društva “Bistra“, „Ravnica” Stari Perkovci, „Marijan Lanosović” Orubica, „Košutarica” i „Šćitarjevo”.

Tom su prigodom gostima uručene zahvalnice, a sve su prisutne pozdravili načelnik Igor Jurišić, predsjednik Općinskog vijeća Milan Brkanac, vlč. Tihomir Bilešić, župnik župe svetog Josipa Vrbje, te Suzana Petrović, predsjednica KUD-a „Vrbje“.

Načelnik je istaknuo kako je sretan što se i ove godine na smotri okupio veliki broj gostiju, te kako Općina Vrbje nastoji, u svojim mogućnostima, pomoći rad društava i udruga s našeg područja, a tako će biti i ubuduće.

Naglasio je kako su svi mještani ponosni na KUD „Vrbje”, na sve što rade i na ovu manifestaciju koju su uspješno organizirali već drugi puta, te kako je siguran da će i u nadolazećim godinama nastaviti s ovom tradicijom.