Naslovnica NAJAVE KAZALIŠNA PREDSTAVA “NIŠTA IM NEĆE BIT'” U SUBOTU 25. STUDENOGA U DOMU...

KAZALIŠNA PREDSTAVA “NIŠTA IM NEĆE BIT'” U SUBOTU 25. STUDENOGA U DOMU KULTURE

191
0
Podijeli objavu

NIŠTA IM NEĆE BIT’

SUBOTA, 25. 11. u 20:00 sati

Kazališna predstava – Dom kulture Nova Gradiška

CIJENA ULAZNICE 10 EURA (75,35 KN)

*Povlaštena cijena za učenike, studente i umirovljenike 7 EURA (52,74 KN)

U subotu 25. 11. u 20:00 sati, povodom Noći kazališta, gostuje predstava „Ništa im neće bit’“ Kazališta Moruzgva u režiji Tamare Damjanović i izvedbi Ecije Ojdanić i Frana Maškovića. Priča je to o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog.

  • Jedna prosječna obitelj, jedan dug brak, jedna zabrinuta majka, jedan slobodouman otac i na kraju dana, jedna dugogodišnja ljubav pred krizom. Ovog se puta u (drugoj) suradnji s Tanjom Mravak i Moruzgvom vraćamo temeljima – ne samo kazališnim (u formi duodrame), nego i onim ljudskim. Ova drama protkana humorom čiji su se protagonisti našli pred zidom nerazumijevanja koji ih može odvesti ili kraju ili novom početku zasigurno je teren u čijim će se usponima i padovima mnogi prepoznati. Tamara Damjanović (redateljica)
  • Nada, supruga i majka i dalje snažno osjeća djecu, intenzivnom brigom prvenstveno. Ponekad ta briga prelazi u paniku, ponekad u patetiku, a najčešće u smiješne pokušaje kontrole. Dragan, suprug i otac, potpuno drugačije doživljava praznu kuću, vidjevši u tome mogućnost konačno se posvetiti sebi, supruzi i svim stvarima i hobijima koje je odlagao. Uviđajući jedno kod drugog drugačiji doživljaj, međusobno se optužuju i suštinski ne razumiju. Čak i kad su fizički zajedno, nisu prisutni u zajedništvu. Suprugova nastojanja da se zbliže i zajednički provode aktivnosti Nada odbija pravdajući se uvijek brigom za djecu. Novonastali nesklad pokušat će u niski smiješnih i tužnih situacija prevladati i dovesti sebe u neki novi supružnički balans, otpuštajući polako (a majka i nevoljko i uplašeno) djecu da žive svoje ispunjene i samostalne živote. – Tanja Mravak (autorica)

Tekst: Tanja Mravak

Režija i adaptacija: Tamara Damjanović

Uloge: Ecija Ojdanić, Frano Mašković

Oblikovatelj svjetla: Luka Matić

Kostimografija: Marita Ćopo

Scenografija: Tamara Damjanović, Marita Ćopo i Luka Matić

Autorica glazbe: Katarina Ranković

Rekvizita: Kristijan Popović

Izvršna produkcija: Nives Bolić

Dizajn vizualnog identiteta: Damjan Uzelac

Fotografkinja: Matea Smolčić Senčar

Šminka: Ivana Zečić

Tehnička podrška: Sandro Petrić, Davor Popović i Martin Miščin

Ulaznice možete rezervirati putem e-mail adrese: [email protected] ili na tel. 035/637-799.