Naslovnica EU „TIME TO ACT GREEN“ – GRAD NOVA GRADIŠKA UGOSTIO SUDIONIKE ERASMUS+ PROJEKTA

„TIME TO ACT GREEN“ – GRAD NOVA GRADIŠKA UGOSTIO SUDIONIKE ERASMUS+ PROJEKTA

204
0
Podijeli objavu
Izvor: novagradiska.eu

Dana 06.02.2024. godine Grad Nova Gradiška ugostio je sudionike Erasmus+ projekta „Time to act green“ kojeg zajedno s Gimnazijom Nova Gradiška provode srednje škole iz Španjolske, Italije i Turske.

Sve prisutne pozdravio je Gradonačelnik Vinko Grgić te im poželio dobrodošlicu u naš grad. Maja Savi, voditeljica Odsjeka za EU fondove i projekte u Gradu Nova Gradiška, predstavila je rezultate projekata BIOSOL i BIOSOL +, putem kojih je ulaganjem u obnovljive izvore energije ostvarena značajna ušteda u potrošnji električne energije te promovirana energetska učinkovitost. Konkretno, radi se o ukupno 9 sunčanih elektrana ukupne snage 600 kW, solarnom stablu, te solarnim punjačima za električna vozila.

Darko Blažić je ispred Odlagališta d.o.o. informirao prisutne o aktivnostima, pozitivnim rezultatima te planovima koje gradsko komunalno poduzeće usmjerava u području učinkovitog gospodarenja otpadom te pobliže predstavio projekte reciklažnog dvorišta, sortirnice i automatiziranog uređaja za povratnu ambalažu.

Učenici i nastavnici su zadovoljni predstavljenim primjerima dobre prakse našeg grada u području obnovljivih izvora energije i gospodarenja otpadom dobili dodatnu inspiraciju za primjenu učinkovitih rješenja u svojim sredinama.

Izvor: novagradiska.hr