Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŠPORTSKA UDRUGA GLUHIH NG ZAPOČELA PROVEDBU PROJEKTA „ZAJEDNO ZA INKLUZIJU“

ŠPORTSKA UDRUGA GLUHIH NG ZAPOČELA PROVEDBU PROJEKTA „ZAJEDNO ZA INKLUZIJU“

124
0
Podijeli objavu

Predsjednik Športske udruge gluhih Nova Gradiška, Antonio Škvorić, u ponedjeljak, 11. ožujka 2024. sudjelovao je na svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ za projekt SF.3.4.11.01.0188 „Zajedno za inkluziju“. Potpisivanje ugovora održano je u Slavonskom Brodu, a na svečanosti su sudjelovali ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ravnatelj HZZ-a Ante Lončar, saborski zastupnik Pero Ćosić, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, te ostali uzvanici.

Ovom prilikom uručeno je 16 ugovora o bespovratnim sredstvima za brojne jedinice lokalne samouprave i udruge s područja Slavonije. Projekt „Zajedno za inkluziju“ je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. Ukupna vrijednost projekta je 561.000,00 EUR, a intenzitet potpore je 100 %. Trajanje projekta je 36 mjeseci, od 11. ožujka 2024. do 11.ožujka 2027. godine.

Cilj projekta „Zajedno za inkluziju“ je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem socijalnih usluga. Specifični cilj je osigurati uslugu potpore i podrške za 66 pripadnika ciljane skupine, starijih osoba i OSI kroz zapošljavanje 11 pružatelja usluge potpore i podrške.  Projekt će se provoditi kroz aktivnosti pružanja usluge potpore u podrške. Ove aktivnosti uključuju obavljanje kućanskih poslova, pomoć pri osobnoj higijeni te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba. Također, izvršit će se nabava i podjela higijenskih potrepština te provoditi aktivnosti komunikacije i vidljivosti kako bi se podigla svijest o potrebama ciljane skupine, kao i upravljanja projektom i administracije.

Športska udruga gluhih Nova Gradiška posjeduje dugogodišnje iskustvo u provođenju projekata financiranih iz različitih izvora čime su ojačali znanja i vještine. Također, provela je projekt u okviru programa Zaželi-program zapošljavanja žena faza II, u sklopu kojeg su zaposlene žene pružale uslugu pomoći u kući starijim osobama i osobama oštećena sluha.

Ovaj projekt nastavak je uspješno provedenih projekata iz prethodnog programskog razdoblja ESF-a koji su se pokazali kao uspješan faktor u povećanju kvalitete života osoba oštećenog sluha u svrhu promicanja kvalitete života osoba oštećena sluha i njihove integracije u društvo i lokalnu zajednicu. Prethodno iskustvo i praktično znanje pružit će im prednost u učinkovitom upravljanju projektom, olakšavajući postizanje ciljeva i isporuku očekivanih rezultata, kao i u identificiranju potencijalnih izazova i  rješavanju problema koji se mogu pojaviti tijekom  provedbe projekta.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Športske udruge gluhih Nova Gradiška.

ŠUG NG