Naslovnica NAJAVE KONCERT GRUPE “NOLA” i DJ LUJE U SUBOTU u GRADSKOM PARKU

KONCERT GRUPE “NOLA” i DJ LUJE U SUBOTU u GRADSKOM PARKU

90
0
Podijeli objavu
Izvor: Dom kulture Nova Gradiška

VOLIM LJETO I KULTURU

U subotu, 6. 7. od 21:00 sati ne propustite koncert pulskog rok sastava Nola.

Članovi sastava:  Gabrijela Galant Jelenić – vokal, Marijan Jelenić – gitara, Dean Vitasović – bas-gitara, Robert Slama – bubnjevi.

NOLA i DJ LUJO

SUBOTA, 6. 7. U 21:00 SATI

GRADSKI PARK

Grupu Nola su u proljeće 1993. godine u Puli osnovali Gabrijela – Gabi Galant i Marijan Jelenić. 1994. godine snimaju svoj prvi uradak, singl kazetu jednostavnog naziva Nola. Godinu kasnije, dakle 1995., izlazi album Dio tebe, kojim ostavljaju dubok trag na hrvatskoj glazbi i radijskom eteru. Videospot za pjesmu Dio tebe režirao je Mauricio Ferlin. Godine 1997. Nola objavljuje album Osmijeh. Zahvaljujući dotadašnjem radu, Nola si je priskrbila i nekoliko nagrada publike i struke, među njima Novinarsku nagradu Crni mačak, koju je Gabi dobila 1998. u kategoriji Rock pjevačica godine. Nakon pauze snimaju povratnički album „Iznad oblaka“ kao početak nove ere grupe Nola. Pjesma Iznad oblaka bila je prvi singl s istoimenog albuma. Odmah po emitiranju postala je radijski hit. Proglašena je od strane Hrvatskog radija hitom godine 2009 i osvojila nagradu Porin u kategoriji pjesma godine. Album Iznad oblaka bio je nominiran u čak 6 kategorija za diskografsku nagradu Porin i to: hit godine, album godine, pjesma godine, rock album godine, najbolja izvedba benda s vokalom te najbolji video spot. Pulski gradonačelnik dodijelio je Noli priznanje za izniman doprinos glazbenoj kulturi i promociji glazbene scene grada Pule. Nola je i dobitnik nagrade Istriana koja se dodjeljuje najuspješnijim pojedincima Istarske županije i to u kategoriji glazba. 2012 izlazi album Nola Piano. Na njemu se nalaze već objavljene Noline pjesme snimljene samo uz klavirsku pratnju. Prvi singl bila je pjesma Dio tebe. Album je nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Pop album godine. Od 2013 do 2015 snimili su jos tri singla; Na obali, Nikad i Drukčije. Video za pjesmu Nikad režirao je Radislav Jovanov Gonzo, a za Drukčije Branko Pašić Bane. Pjesmu Drukčije remiksirali su Blasksoul i Mark de Line. Remiks je „oživio“ u video spotu snimljenom na Festivalu Visualia u Puli. 2016. objavljuju singlove Moj svijet i Negdje između. Video spot za pjesmu Moj svijet režirali su Igor i Kristijan Burlović, a Negdje između Marijana Četković. Moj svijet ušuljao se među top 10 na godišnjoj Top 40 listi singlova 2016. te je prema podacima HDS-ZAMP-a jedna od 10 najemitiranijih pjesama u 2016. godini. 2017. započinju pjesmom i video spotom Sve bi bilo lakše da je ljeto u režiji Marijane Četković. Početkom šestog mjeseca 2017. izlazi EP Negdje između za izdavačku kuću Aquarius Records.

Svojim hitovima obogatili su našu pop-rock scenu, ako volite Nolu nikako nemojte propustiti njihov koncert uživo u našem Gradskom parku.

Nakon koncerta zabavljat će Vas naš DJ LUJO.

Veselimo se Vašem dolasku!

ORGANIZATOR:

Dom kulture Nova Gradiška

Manifestacija: Volim ljeto i kulturu

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Nova Gradiška, HAVC-a i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.