Podijeli objavu

Paljenjem prve adventske svijeće kod novogradiške župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije uz molitvu, koju je vodio đakon naše župe Dejan Ilić i prigodni nastup Gradske glazbe, 2. prosinca u 18 sati počeo je ovogodišnji “Advent u našem gradu“. Organizator ove prelijepe predblagdanske manifestacije je Turistička zajednica Nove Gradiške, uz potporu Grada i uz sudjelovanje brojnih naših vrijednih udruga.

– Blagoslivljamo večeras adventski vijenac, bilo bi zgodno kad biste i vi imali svoje adventske vijence koje bismo također blagoslovili, ali evo, to ćemo onda iduće godine. Nakon blagoslova vijenca uslijedit će paljenje prve advenstke svijeće uz molitvu da nam ovaj Advent bude lijepa priprava za naš najdraži kršćanski blagdan, Božić- rekao je, među ostalim, pozdravljajući brojne župljanje – vlč. Branko Gelemanović, domaći župnik.

Druga svijeća Došašća bit će upaljena 9., treća 16., a četvrta 21. prosinca, također uz prigodni predblagdanski program u kojemu će sudjelovati VS “Aurora”, Pjevački zbor uz tamburaše novogradiške Matice umirovljenika, HPS “Slača, FA mladih NG,…

Poslije molitve i blagoslova prve adventske svijeće uz melodije prelijepih i toplih božićnih pjesama koje je izvela Gradska glazba i uz tople napitke i kifle, u zajedništvu je upaljena i nova blagdanska rasvjeta u novouređenom Gradskom parku, koji je zasjao novom ljepotom. Učinila je to, uz pomoć nove tehnologije, Dinka Matijević, direktorica TZ, a u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Ivane Trupina i Borislava Vidošića.

Svakako treba napomenuti kako je u prijepodnevnim satima otvoreno i klizalište, a središnja događanja “Adventa u našem gradu” bit će 21. i 22. prosinca kada će brojni izlagači svojim domaćim proizvodima (prijave traju do 11. prosinca). Vrijedni članovi naših udruga (od Dječjeg vrtića NG do najstarijih), kao i institucija u kulturi bogatim umjetničkim programima doprinijet će blagdanskom ugođaju, sudjelujući na tradicionalnom “Božićnom sajmu”, koji će se odvijati pod velikim šatorom u središtu grada u vremenu od 9 do 19 sati.

Najavljena su i iznenađenja za mlade, a i ove godine stiže nam 22. prosinca u 12 sati Djed Božićnjak s vrećom punom poklona za najmlađe.

Ovih dana bit će postavljeni i plakati u gradu sa svim sadržajima ovogodišnje manifestacije, koji će se naći i na prigodnim adventskim kalendarima, koje će TZ distribuirati u sve naše kafiće i restorane.

Svakako pratite i Facebook stranicu Turističke zajednice na kojoj ćete detaljno biti izvješćeni o svim sadržajima, programima i iznenađenjima ovogodišnjeg “Adventa u našem gradu”.

photo: KOC i d.iVANKOVIĆ