Podijeli objavu

Članovi Oldtimer cluba “Classic’99” Nova Gradiška dugi niz godina vrijedno prikupljaju različite predmete za Muzej prometa i tehnike. Prikupljeno je do sada oko 1 200 eksponata u 10 zbirki iz različitih područja kojima su se kroz povijest bavili novogradiški obrtnici, minule novogradiške tvornice, zaljubljenici u tehniku, glazbu, automobilizam, ali i sport. U prošloj godini zbirku su obogatili s oko 200 novih predmeta, a ovaj trend nastavio se i u 2018. godini.

U svom su prostoru pripremili izložbu predmeta prikupljenih za Muzej prometa i tehnike s naglaskom na Moto-sport u Novoj Gradiški s obzirom na ovogodišnju temu “Muzeji i sport”. Naime, kako nam je rekao Krešimir Knežević (VIŠE U VIDEO PRILOGU), predsjednik OTK “Classic’99” zahvaljujući Damiru Štirbi, u Novoj Gradiški su se nekada vozile moto utrke, a o tome su sačuvane i snimke, kao i brojne fotografije iz 50., 60., 70. – ih godina kada su i vožene ulične utrke. U prostoru Oldtimer kluba su i Damirovi pokali osvojeni na moto utrkama. Sve su to prezentirali posjetiteljima, a u fokus izložbe stavili 16 motocikala među kojima je najstariji iz 1938. godine, a njmlađi iz 1975/76. godine i svi su u vlasništvu Muzeja.


Predstavnici organizatora izložbi i autori posjetili su i međusobno izložbe u Gradskom muzeju Nova Gradiška i u prostoru Oldtimer kluba “Classic’99”.

KLIKNITE NA SLIKU: