Naslovnica GRAD Tiffany Blum i Filip Poturović najuspješniji su novogradiški sportaši, a najbolji klubovi...

Tiffany Blum i Filip Poturović najuspješniji su novogradiški sportaši, a najbolji klubovi NK “Sloga” i ŽOK /VIDEO + PHOTO galerija/

3584
0
Podijeli objavu

U organizaciji Saveza športova i grada Nova Gradiška sinoć je u velikoj gradskoj vijećnici održana svečanost dodjele laureata najboljim sportašima za proteklu 2017. godinu.
Najuspješniji novogradišli sportaši za 2017. godinu proglašeni su Tiffany Blum (ŽOK “Nova Gradiška”) i Filip Poturović (Boksački klub Nova Gradiška).

2. i 3. mjesto u konkurenciji najboljih sportaša osvojili su Mario Pejaković (sportski ribolov) i Ivan Andrašić (boks).

A u konkurenciji najboljih sportašica laureate za 2. i 3. mjesto dobile su Ljubica Dokuzović (kuglanje) i Antonija Brdar (rukomet).

Za najbolju ekipu nagradu su zasluženo dobile članice ŽOK-a “Nova Gradiška”.

Kuglački klub “Obrtnik” osvojio je 2. mjesto, a Rukometni klub “Slavonka” 3. mj.

NK “Sloga” proglašena je najuspješnijom momčadi, do su 2. i 3. mj zauzeli ŠRU “Klen”, odnosno Rukometni klub “Slavonka”.

Velikom plaketom nagrađena je Nada Ugrešić (kuglanje), a Malu plaketu Saveza sportova dobio je dr. Damir Japundžić.

Prosudbeno povjerenstvo bilo je u sastavu: Damir Dević, predsjednik, Štefica Bruvo, Nada Ugrešić, Branko Tomek, Ivica Đikić, Toni Brađašević i Aleksandar Jović.

Sportski Ribolovac Tomislav Tanačak odnio je titulu “Podvig godine”.
Titula najuspješnije ekipe mlađih kategorija pripala je članicama Ženskog odbojkaškog kluba Nova Gradiška.
Najmlađim članovima Rukometnog kluba “Slavonka” pripala je titula najuspješnije momčadi u svojoj kategoriji.
Medalja za uzorno ponašanje pripala je kuglačici Martini Meglajec, a zlatna medalja Alojzu Madžareviću (stolni tenis)
Brončane medalje dobili su Nemanja Španović (stolni tenis), Josip Pavić (sportska rekreacija) i Nataša Andrašević (kuglanje).
Srebrne medalje pripale su Mati Sorić – Laci (sportska rekreacija) i Antunu Laktašiću (sportska rekreacija).

Pismena priznanja su dodieljena slijedećim: Denis Bochr (stolni tenis), Antun Kuharić (stolni tenis), Marija Gašparović (kuglanje), Josip Bošnjak (Športska udruga gluhih), Slavica Krizmanić (Športska udruga gluhih).

Titula za Najuspješnijijeg trenera pripala je Boksačkom klubu Nova Gradiška i Zlatku Basiću.

Titulu za najuspješniju momčad mlađih kategorija pripala je dječacima Rukometnog kluba Nova Gradiška, a najuspješnija ekipa mlađih kategorija su članice ŽOK-a.

Nagrađeni su i nadareni sportaši: Lana Poturica (karate), Filip Dautović (nogomet), Matej Golić (nogomet), Dominik Milinković (šah), Lana Engerini (odbojka), Lucija Dakić (odbojka), Ana Meglajec (kuglanje), Lana Milter (kuglanje), Šime Zoričić (sportski ribolov), Klara Kajfeš (rukomet), Margareta Mesić (rukomet), Franka Tutić Petrić (atletika), Nikola Lovrić (atletika), Borna Vasiljević (boks), David Štivičić (boks), Noa Valentić (rukomet), Marko Cindrić (rukomet), Dorijan Ljubičić (košarka), Petar Brkić (košarka), Lovro De Villa (nogomet) i Adriano Ugrešić (nogomet).

Gradonačelnik Vinko Grgić u svom je govoru čestitao svim nagrađenima, a najviše je pohvalio one koji su dobili male pehare jer, a kako je naglasio, oni su budućnost novogradiškog sporta. Naglasio kako se proteklih godina za sport izdvajalo od 660 do 680 tisuća kuna, a da je već za 2017. godinu bilo osigurano 1.250.000 kuna proračunskih sredstava, te da će se taj trend povećanja doprinosa i ulaganja u sport nastaviti i u 2018. godini sa čak 1.300.000 kuna.
Istaknuo je kako su se stabilizirala proračunska sredstva i da će grad kroz savez športova redovno nastaviti financijski pomagati sportske klubove i udruge.
– Prošle godine smo sve realizirali o čemu smo pričali. A to su sredstva od 1.250.000 kuna. Svakog 5 u mjesecu kad bi dobili nalog od Saveza športova na 108.000 kuna istog trenutka su sredstva bila uplaćena. Obično je do tada funkcioniralo putem “žicanja”, traženja, zvanja bilo koga iz uprave i gradonačelnika.. Ja nisam dobio ni jedan jedini poziv od vas sportaša koji zaista trebate ta sredstva, a ne da gradite kuću ili sl., već da sudjelujete na brojnim natjecanjima. Tako je bilo cijele godine.
Ove godine smo sredstva povećali i povećavat ćemo i dalje.riječi su Vinka Grgića.

Grgić je također istakao da se prošle godine i realizirao i ŠRC “Ivo Petranović” sa mnogobrojnim sadržajima, a da će se ove godine završiti realizacija teniskih terana.
U planu je i kupovina tri kombi vozila od strane grada, Turističke zajednice i Saveza športova Nova Gradiška koji će biti namijenjeni isključivo sportašima. To će dodatno omogućiti smanjivanje troškova svim sportskim klubovima i udrugama, a time mogu uštedjeti za ostale potrebne stvari.

Kliknite na sliku zbog povećanja:


– Danas su nam bili predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja kojima smo prezentirali niz projekata. Između ostalog smo prezentirali i rekonstrukciju stadiona NK “Sloga” sa novo modernom stazom, tribinama, rasvjetom.. Isto tako smo prije nekoliko dana cijeli objekt gdje su svlačionice prijavili u Fond za energetsku obnovu. Nadamo se da ćemo dobiti ta sredstva, veći dio iz fondova i ministarstva, a grad će osigurati manji dio ulaganja.navodi Vinko Grgić.

Gardonačelnik je također prisutne podsjetio da je gard prošli tjedaan ugostio tridesetak studenata sa Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije iz Splita koji su sa 15 radova prezentirali buduću dvoranu novogradiške gimnazije. Pobjednički projekt će vrlo brzo biti kandidiran na projekte za sredtva Europske unije.

Drago mi je da je NK “Sloga” dobila nagradu jer se konačno konsolidirala što se tiče rezultata. naveo je Grgić, koji je pohvalio rad malonogometnog kluba “Unitas” pohvalivši prvenstveno organizaciju “Zimske lige” koju je posjetio veliki broj građana.

Borislav Vidošić, također je uputio čestitke nagrađenima, izvršnom odboru Saveza športova Nova Gradiška i svim organizatorima ove svečanosti. A onima koji nisu ove godine dobili nagrade uputio je riječi podrške da se nastave truditi da iduće godine zasluže laureate.