Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti Instalirani semafori na raskrižju kod FINE poboljšat će sigurnost prometovanja

Instalirani semafori na raskrižju kod FINE poboljšat će sigurnost prometovanja

1868
0
Podijeli objavu

Za nekoliko dana napokon će se uključiti prva svjetla novopostavljenih semafora na raskrižju ulica N. Tesle, kralja P. Svačića i Relkovićeve ulice.

Naime, navedeno raskrižje je jedno od najprometnijih i najfrekfentnijih raskrižja u gradu jer se spajaju glavna županijska sa gradskim cestama, a one sve vode prema benzinskoj postaji INA, FINI, TANG-u, željezničkom i autobusnom kolodvoru, vrtiću, Domu kulturu, Kauflandu, faktorima koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Također, iste prometnice su povezane sa čitavim gradom, pa možemo reći da je ovo i prometna žila kucavica grada. Stoga, nije ni čudo što se na istom raskrižju često događaju i prometne nesreće zbog opterećenosti prometovanja tokom cijelog dana. Posebice su bila kršena pravila oduzimanje prednosti od strane vozača koji su se kretali po priključnoj gradskoj cesti u Relkovićevoj ulici, smijer sjever – jug.

Semafori bi svakako trebali spriječiti prometne nezgode, a cijeli plan vodstva grada bit će zaokružen postavljanjem semafora na raskrižju kod TANG-a i završetkom kružnih tokova u centru grada i raskrižju kod Pauna na sjecištu Kraljevićeve i ulice LJ. Gaja.

Za sada se promet kamiona prema Industrijskom parku smanjio otkako je realizirana južna obilaznica, te je i to doprinijelo sigurnosti u prometu jer su isti, ulaskom sa autoceste, morali prolaziti obilaznicom prema Rešetarima, tj. Svačićevom ulicom do kružnog toka kod Kauflanda (koji je također bio početak rada na sigurnosti i poboljšanju prometovanja gradskim cestama), pa sve do kraja Zvonimirove ulice.