Naslovnica OPĆINE Davor Udruga STUDIO „B“ i projekt “Zaposlena žena za aktivnu zajednicu” – podjela...

Udruga STUDIO „B“ i projekt “Zaposlena žena za aktivnu zajednicu” – podjela paketa

1201
0
Podijeli objavu

U sklopu projekta „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ radnice koje su zaposlene na poslovima pružanja pomoći i podrške starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnijem položaju redovito obilaze svoje krajnje korisnike te im sa koordinatoricom projekta dostavljaju kućanske i osnovne higijenske potrepštine.

Projektom je planirana i osigurana nabava kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za naših 20 korisnika u razdoblju od 24 mjeseca koliko traje pružanje usluge pomoći u kući. Kako bismo zaista doprinijeli lokalnoj zajednici za dobavljača smo odabrali tvrtku sa sjedištem u našoj općini. Vjerujemo da na taj način doprinosimo zapošljivosti u našoj zajednici.

Krajnji korisnici iznimno su zadovoljni s kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama te smatraju da su im sredstva koja im koordinatorica i radnice dostave od velike važnosti, kako njima, tako i radnicama koje se brinu za čistoću njihovog doma. Također, ova im usluga predstavlja i značajnu uštedu za njihove kućne budžete.

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Slavonski Brod.

Cilj projekta je povećati zapošljivost marginaliziranih skupina u društvu kroz uključivanje 4 nezaposlene žene starije od 50 godina na tržište rada. Trajanje ovog projekta je 30 mjeseci, dok će korisnice pružati uslugu 24 mjeseca.
Udruga Studio B