Naslovnica EU UGNG – Kroz projekte “Učinkoviti ljudski potencijali” osposobili 5 operatera na računalu

UGNG – Kroz projekte “Učinkoviti ljudski potencijali” osposobili 5 operatera na računalu

1198
0
Podijeli objavu

Kroz projekt „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“, UP.02.1.1.06.0002 osposobljeno je 5 korisnika za računalnog operatera. Ova formalna edukacija koja će se našim korisnicima upisati u radnu knjižicu provodila se 4 mjeseca u Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška, te su korisnici stekli znanja:

  1. Osnove rada osobnog računala i operativni sustav Windows
  2. MS Word-pisanje i obrada teksta
  3. MS Excel- osnove programa za tablično računanje
  4. MS PowerPoint – izrada prezentacija
  5. Internet i rad na mreži

Edukacija se izvodila konzultativno-instruktivnom metodom, koja se sastojala od 24 sata teorijske nastave i 106 sati vježbi koje su se održale sa cijelom skupinom, te još 10 sati individualnih konzultacija koje su iskoristili za rad s predavačem u računalnoj učionici.
Čestitamo našim korisnicima koji su zaslužili svoje Uvjerenje o osposobljenosti za računalnog operatera, nadamo se da će im ova edukacija koristiti i povećati njihovu zapošljivost.

Zahvaljujemo se i Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška na pruženim znanjima!

Podsjetimo, u sklopu otvorenog poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, kojeg je provelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška odobren je projekt „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 100% iznosu od 795.670,00 kn. Projekt je s provedbom započeo 1. rujna 2018. godine i trajat će 18 mjeseci.

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška, Udrugom slijepih Nova Gradiška, Udrugom gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije i Udrugom za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” će kroz ovaj projekt na našem području ponuditi posebno dizajnirane programe koji će utjecati na smanjenje nezaposlenosti marginaliziranih skupina društva.

Projekt teži pružanju specijalno dizajniranih programa obrazovanja usmjerenih jačanju ljudskih potencijala u nerazvijenim područjima i smanjenju socijalne isključenost ranjivih skupina. Specifični cilj projekta je osnaživanje 7 osoba s invaliditetom i 13 dugotrajno nezaposlenih, mladih i žena kroz program formalnog i neformalnog obrazovanja za olakšani pristup tržištu rada.

UGNG