Naslovnica SPORT FRAN RAKONIĆ – Uspješna godina na “Tennis Europe turnirima

FRAN RAKONIĆ – Uspješna godina na “Tennis Europe turnirima

2289
0
Podijeli objavu

Autor : Marko Brčić

Mladi novogradiški tenisač i hrvatski teniski reprezentativac U-14, Fran Rakonić, nastupio je na jakim međunarodnim turnirima iz serije “Tennis Europe” za djevojčice i dječake do 14 godina.

Teniski turnir „Maistra Open 2019.“ igrao se u Vrsaru od 07.-15.09.2019. godine. Fran je nastupao u pojedinačnoj konkurencije i u igri parova. U pojedinačnoj konkurenciji u polufinalu, porazio ga je američki igrač Allen Walker u jednom neizvjesnom meču rezultatom 6:3, 3:6, 7:5.

U igri parova poražen je u finalu gdje su od Frana i njegovog partnera Antonia Voljavca bili bolji igrači prvopostavljenog slovenskog para u sastavu Matic Križnik i Žiga Švec, rezultatom 7:6, 6:4.

Teniski turnir „Zadar Open 2019.“ igrao se u Zadru od 16.-22.09.2019. godine. Antonio Voljavec i Fran Rakonić igrali su finale za naslov na Tennis Europe turniru 3. ranga uzrasta do 14 godina u Zadru.

Antonio (1. nositelj) je u hrvatskom polufinalu pobijedio Erika Nikolića (2:6, 7:5, 6:0), dok je Rakonić (5.) izbacio 7. nositelja, Poljaka Igora Kubalku (6:3, 7:5).

U finalnom susretu pobijedio je Antonio Voljavec rezultatom 6:2, 6:1. U igri parova Fran Rakonić i Antonio Voljavec poraženi su u polufinalu od slovenskog para Niki Polanec i Jaka Tomazin rezultatom 7:6, 7:5.

Teniski turnir „Viszlo Transzs Open“ igrao se u Szekesfehervaru u Mađarskoj od 25.-31.08.2019. godine. Fran Rakonić je u pojedinačnoj konkurenciji poražen u polufinalu od tenisača Romea Hadžimehmedovića iz Srbije rezultatom 7:5,3:6, 6:3, te je na kraju osvojio 3.mjesto.

U konkurenciji parova Fran Rakonić i njegov partner Antonio Voljavec osvojili su naslov pobjednika pobijedivši u finalu mađarski par u sastavu Gabor Hornung i Botond Kijantar rezultatom 6:1, 6:3.

Naš najbolji mladi novogradiški tenisač Fran Rakonić imao je uz konstantne treninge tijekom cijelog ljeta i još turnirskih nastupa pa je tako nastupio i na turnirima u Portorožu (Slovenija), Kufsteinu (Austrija) i Duerenu (Njemačka).

Čestitke Franu na ostvarenim odličnim rezultatima na međunarodnoj teniskoj sceni uz želje da i dalje marljivo radi i trenira te ponosno igra i predstavlja diljem svijeta svoj klub, grad i državu.

Zahvala Teniskom klubu „Nova Gradiška“, Gradu Nova Gradiška, Savezu Sportova Grada Nova Gradiška te Županiji Brodsko-posavskoj na pomoći, potpori i podršci koju daju i pružaju Franu na njegovom sportskom putu.