Naslovnica GRAD POČETAK DOŠAŠĆA – ZAPALJENA PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA

POČETAK DOŠAŠĆA – ZAPALJENA PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA

1457
0
Podijeli objavu

Uoči prve nedjelje došašća, sinoć je u gradskom parku, molitvu uz paljenje prve svijeće na adventskom vijencu postavljenom, kao i prošle godine, na kružnom toku, vodio velečasni Marko Dušak. Pjevao je župni zbor. Na adventskom vijencu će se svake subote u adventu, nakon večernje svete mise, zapaliti svijeća uz prigodnu molitvu.

  • Ovo svjetlo bit će znak čežnje za Bogom i njegovom puninom u vremenu kada se brzo gase malene nade, a žeđ za konačnim smislom biva sve veća. Molimo da naučimo kršćanski bdjeti uz zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv koji je Bog podario svakom čovjeku, da živimo život ljubavi, koju nam je Isus Krist darovao. Ovo je svjetlo i znak naše molitve, ponajprije blagoslova. Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje koji su ostavili blagoslov i trag u nama, da nam iskustva pomažu da uklanjamo tamu iz svoga života o budemo blagoslov drugima…

Svaka nova svijeća koju budemo palili, svako ovo divno svjetlo koje svijetli u našemu parku, našem gradu, u našim izlozima i na našim kućama neka bude upravo poziv da ne budemo u mraku, da ne budemo u zlu i neprijateljstvu. Neka svako od sebe učini ono malo što može. Kad svako malo učini ono malo lijepoga, dobroga i Bogu ugodnoga, onda će i ova Župa i ovaj grad, i ova Domovina i čitav ovaj svijet biti bolji i biti ljepši – govori su velečasni Marko Dušak.